Vágólapra másolva!
Az Újpest rendezői hiányosságokra hivatkozva kéri, hogy a keddi, sűrű havazás miatt elhalasztott Ferencváros elleni mérkőzés három pontját, 5-0-s gólkülönbséggel a magyar szövetség (MJSZ) versenybizottsága írja a javára. Ez egyben azt is jelenti, hogy a Megyeri útiak nem fogadják el, hogy a találkozót március 6-án pótolnák.

Ancsin János edző a klub hivatalos honlapján, a utehoki.hu című oldalon azt közli, hogy az Újpest az új időpontot egyelőre több okból kifolyólag - például a másnap kezdődő junior bajnoki döntő-sorozat miatt - nem fogadta el.

Kovács Zoltán, az MJSZ főtitkára elmondta, az Újpest szerdán este panasszal élt az újrajátszás elrendelése miatt, és kérte a három bajnoki pontot 5-0-s gólkülönbséggel.

Szilágyi Attila, a versenybizottság vezetője jelezte: a testület pénteken este foglalkozik a beadvánnyal.

Az MJSZ elnöksége korábban - erre az egy rájátszás-összecsapásra - engedélyezte a Ferencváros számára, hogy ne fedett, hanem nyitott pályán fogadja az Újpestet a várható nagy érdeklődésre való tekintettel. A zöld-fehérek játéka ugyanis, amióta két NHL-es sztár, Rob Niedermayer és Jason Strudwick szerepel náluk, több ezer nézőt vonz.

A keddi, kisstadionbeli összecsapásra legalább négyezren lettek volna kíváncsiak, az időjárás azonban közbeszólt.

Kassai György, a ferencvárosiak képviselője elmondta, ők tiszteletben tartják a versenybizottság döntését, és készek március 6-án megmérkőzni az örök riválissal.

"Nem szeretnénk, ha elmérgesedne a viszony a két klub között. Kulturált megoldásra törekszünk!" - tette hozzá Kassai.

A távirati iroda értesülése szerint az elnökség március elsején foglalkozik az üggyel, s elképzelhető, hogy visszavonja korábbi engedményét, és mégis fedett pályára kell vinni a várva várt összecsapást. Ebben az esetben a 2100 néző befogadására alkalmas káposztásmegyeri AstraZeneca-csarnok adna otthont az összecsapásnak.

A fedettpályás rendezés már csak azért is észszerű lenne, mert egy esetleges újabb esőzés/havazás teljesen felboríthatná a bajnoki menetrendet.