Vágólapra másolva!
A Honvéd férfivízilabda-csapata már biztos továbbjutóként, a negyeddöntős mezőny egyik tagjaként szállt vízbe kvartettjében és aratott kiütéses, 11-4-es győzelmet a görög Olympiakosz Pireusz ellen az Euroliga csoportmérkőzéseinek ötödik körében a vasárnap délutáni, Kőér utcai összecsapáson.

Euroliga, főtábla, D csoport, 5. forduló:
Domino-BHSE - Olympiakosz Pireusz (görög) 11-4 (2-0, 3-0, 2-2, 4-2)
a magyar góldobók:
Szívós, Fodor 2-2, Biros, Paján, Vári, Molnár, Benedek, Kiss, Tóth 1-1

Az ősszel lejátszott pireuszi meccsen 7-4-re diadalmaskodott Kovács István magyar bajnok, Euroliga-címvédő legénysége, így a mostani, budapesti "viszonttalálkozón" csakis a hazai győzelem mértéke lehetett kérdéses. Az sem sokáig, hiszen Fodor pöccintésével, majd Biros pattintásával már a nyitónegyedben kirajzolódott a várható végkimenetel (2-0). A görögök kísérletei rendre elhaltak az olimpiai bajnok kapus, Gergely kezében, miközben a további hat ötkarikás aranyérmest is felvonultató "dominós" társaság mezőnyjátékosai fokozatosan őrölték fel a vendégek amúgy sem túl acélos ellenállását.

A második hét percben három, megint csak válasz nélkül maradt magyar gólt láthatott a Kőér utca két-háromszáz fős, teltházat jelentő közönsége. A görögök a harmadik játékrész közepe táján - saját szempontjukból nézve 0-6-nál - lőtték az első góljukat, a vége pedig 11-4 lett Benedek Tiborék javára.

A Honvéd sikerével pontszámban beérte az eddigi öt meccsén szintén nyolc pontot gyűjtő olasz Bresciát, vagyis hogy a két gárda közül melyik folytathatja a legjobb nyolc között csoportgyőztesként, illetve -másodikként, csak a két hét múlva, március 5-én esedékes egymás elleni csatában, valódi csoportdöntőben dől el. Azért nem lényegtelen a helyezés, mivel a kvartettek győzteseit a csoportmásodikokkal sorsolják majd össze, s így a magyar csapat a négy közé jutásért vívandó párharcban vélhetően egy gyengébb együttessel találkozik.

Kovács István vezetőedző: "A nagyon jó kapusteljesítmény mellett emberhátrányban és a mezőnyben is jól védekeztünk, maximálisan elégedett vagyok a látottakkal. Bár eleve úgy játszhattunk, hogy továbbjutók vagyunk, azt kértem a srácoktól, már csak a hazai és nemzetközi megítélés miatt sem mindegy, mi az eredmény, tehát figyeljenek oda. Odafigyeltek..."