Vágólapra másolva!
Csaknem egy időben, szombaton késő délután száll vízbe az európai férfipóló-kupákban érdekelt mindhárom magyar csapat.

Az Euroliga főtábláján, a négy kvartettben vetélkedő legjobb 16 együttes között szereplő Honvéd (D csoport) és Vasas (A csoport) kinti idő szerint egyformán 17 órakor küzd meg vetélytársával, s a negyedik csoportkörben akár mindkettő véglegesítheti is a helyét a legjobb nyolc között. Tudniillik ha nyernek - a Domino-BHSE az orosz Csehov otthonában, a TEVA-VasasPlaket pedig a szerb-montenegrói Nis vendégeként -, gyakorlatilag továbbjutók négyesük első vagy második helyezettjeként, függetlenül a még hátralévő két mérkőzésüktől.

A szombati meccs előtt ugyanis a Honvéd úgy áll a szintén 4 pontos olasz Brescia mögött, hogy a Csehovnak 3, a görög Olympiakosz Pireusznak pedig 1 pontja van, a Vasas pedig a 6 pontos horvát Dubrovnikot követi 4 ponttal, miközben a Nisnek 2, a francia Olympic Nice-nek pedig 0 pontja van. Vereség esetén viszont a "maradék fordulókra" marad a negyeddöntőt érő eredmény kiharcolása. Kovács István Euroliga-címvédő és magyar bajnok gárdája csaknem két hete a Kőér utcában 12-8-ra alaposan elpáholta orosz riválisát, ám a visszavágó ezzel együtt verejtékesnek ígérkezik, hiszen a Csehovnak most a hazai medence mellett segíthet a világ legjobb centerei közé tartozó, Budapesten nem játszó Csomakidze is.

A Vasas - a december 11-i első vízi randevún - még fölényesebben intézte el a Nist a Komjádi uszodában (11-6), de idegen környezetben Földi László csapata sem számíthat holmi sétagaloppra a szerényebb tudású, ám odahaza mindenkire veszélyes szerb alakulat ellen.

A LEN-kupában az elődöntőbe jutásért zajló párharcban a Szeged-Beton VE a Savona vendégeként január 19-én négygólos hátrányt szedett össze (7-11), így reálisan nincs esélye rá, hogy a legjobb négy közé lépjen a városi uszodában 18 órától esedékes visszavágó eredményeképpen a Kásás Tamás és Märcz Tamás személyében magyar olimpiai bajnokokat is felvonultató itáliai gárdával szemben. A szép búcsúban azonban okkal reménykedhet Gyöngyösi András legénysége.

A két Euroliga-meccsről és a LEN-kupa-találkozóról is élőben közvetít a Petőfi rádió a 17.04 órakor kezdődő Sportkoktél keretében.