Vágólapra másolva!
Három magyar nőikézilabda-csapat is érdekelt lesz szombaton az európai kupákban. A legkönnyebb feladat előtt a Ferencváros áll, amely az EHF-kupában 22 gólos előnnyel utazik Svédországba. Ugyanebben a kupában a Cornexi-Alcoa egygólos hátrányról fogadja a német Frankfurtot, míg a Bajnokok Ligájában a Dunaferr fontos meccset vív hazai pályán a spanyol Astroc Sagunto ellen.

A hétvége legnehezebb csatája a magyar bajnok Dunaferre vár, amely a Bajnokok Ligája második fordulójában a spanyol CBM Astroc Saguntót fogadja. A valenciai együttes nem ismeretlen az újvárosiak számára, az elmúlt években többször is összefutott a két csapat, a legnagyobb csalódás talán a 2001-2002-es évadban érte a magyar együttest, amikor a BL csoportmeccsein úgy vérzett el, hogy mindkétszer kikapott a spanyoloktól.

A dunaújvárosiak a nyitókörben 28-27-re kikaptak a négy olimpiai bajnokkal felálló dán Ikast Bording otthonában, így most mindenképpen nyerniük kell, hogy ne kerüljenek komoly hátrányba a vetélytársakkal szemben. Ami rossz hír: Lovász Zsuzsa térdét megműtötték, rá a szezon hátralévő mérkőzésein már nem számíthat Kiss Szilárd vezetőedző.

A spanyol együttes formailag ment át némi változáson az elmúlt évhez képest. A klub székhelye Saguntóba, egy Valenciától pár kilométerre lévő kisvárosba került át, s az Astroc révén új szponzor is érkezett. A gárda első meccsén magabiztos játékkal, végig vezetve 33-28-ra verte a szerb-montenegrói Buducnost Podgoricát.

A legeredményesebb játékos az egykori jugoszláv válogatott átlövő, Tanja Medved volt 9 góllal. A csapatba rajta kívül még a román Ana Maria Biucan és az ukrán Okszana Szakada légiós, a hazaiak közül viszont majdnem mindenki tagja a spanyol válogatottnak.

Az EHF-kupában a Ferencváros 22 gólos előnnyel várja a svéd Önnereds elleni göteborgi visszavágót, ebben a párharcban nem lehet gond a nyolcaddöntőbe kerülés. Sőt, a győzelem is elvárható a zöldektől, olyan gyenge az ellenfél - még a svédek hivatalos honlapja is elismerte: egy hete edzőpartnernek sem voltak méltóak.

Nehéz meccs vár a Cornexi-Alcoára, amely értékes, ámde csalóka 26-25-ös vereséget szenvedett a német Frankfurter HC otthonában. Az esélyek persze a fehérváriak mellett szólnak, Szabó Edina tanítványai már Frankfurtban is majdnem nyerni tudtak, hazai közönség előtt csakis a továbbjutás lehet az elvárható cél.

A vendégeknél az irányító Lina Spalviene sérült, így nem utazhatott el Székesfehérvárra, csak annyi jó hír lehet a németek háza táján, hogy a holland válogatott kapus, Debbie Klijn, illetve a dán beállós, Louise Simonsen meghosszabbította szerződését. Thomas Horlyk edző azért bizakodó a szombati meccs előtt: "Nehéz lesz, de van esélyünk" - nyilatkozta a szakember.

A Cornexinél egy fontos bejelentés is várható, a hírek szerint új névadó szponzor fogja támogatni a nőikézilabda-csapatot. Az erről szóló megállapodás szombaton, a Frankfurt elleni mérkőzés előtt kerül aláírásra.

a magyarok szombati programja
BL, A csoport, 2. forduló:
Dunaferr - Astroc Segunto (spanyol) 16.45

az állás: 1. Astroc Segunto 2 pont (33-28), 2. Ikast Bording (dán) 2 (28-27), 3. Dunaferr 0 (27-28), 4. Buducnost Monet (szerb-montenegrói) 0 (28-33)

EHF-kupa, nyolcaddöntőbe jutásért, visszavágó
Önnereds (svéd) - Ferencváros 14.00 (az első mérkőzésen: 21-43)

Cornexi-Alcoa - Frankfurter HC (német) 17.00 (25-26).