Vágólapra másolva!
Az Orosz Kosárlabda Szövetség (RBF) internetes honlapja szerint visszalépett a női kosárlabda Euroliga 2004/2005-ös küzdelmeitől az UMMC Jekatyerinburg, a MiZo-Pécsi VSK kijelölt csoportellenfele.

A www.basket.ru arról tájékoztat, hogy az uráli klub már a nemzetközi szövetség európai szekcióját (FIBA Europe) is értesítette a döntésről. Az RBF a közeljövőben határoz arról, hogy a 2003-as Euroliga-győztes helyett melyik egyesületet nevezi az első számú kontinenssorozatba.

A tengerentúli sztárokkal teletűzdelt, Sabtaj Kalmanovics milliárdos által a semmiből megteremtett csapatot az elmúlt idény negyeddöntője után kizárták, mivel beigazolódott, hogy hamis grúz útlevelekkel szerepeltette két amerikai klasszisát, Yolanda Griffith-t és DeLisha Miltont. Ezt követően a tulajdonos a női kosárlabdázás történetének legnagyobb összegű szerződését kötötte meg az ausztrál Lauren Jacksonnal - aki 100 ezer dollárért szerepelt az egyhetes bajnoki döntőn -, de az UMMC végül 3-0-ra alulmaradt a Szamarával szemben.