Vágólapra másolva!
A vasárnapi, Zaporizzsja elleni Bajnokok Ligája-mérkőzésen súlyos térdsérülést szenvedett Pérez Carlos, a Fotex KC Veszprém és a magyar férfikézilabda-válogatott játékosa. A kubai származású világklasszis négy-hat hétig nem játszhat.

Úgy tűnik, hosszú időre kidőlt a sorból Pérez Carlos, a Fotex KC világválogatott kézilabdázója. Az Ukrajnában vasárnap délelőtt lejátszott Bajnokok Ligája-nyolcaddöntő második percében a védekező Pérezre ráesett az ellenfél egyik játékosa, aki a veszprémi átlövő térdén landolt. Az átlövő fájdalmas arccal hagyta el a pályát, ahová már nem is tudott visszatérni.

"Részleges belső oldalszalag-szakadás a jobb térdízületben" - állapította meg a diagnózist dr. Csordás József sebész főorvos, a Fotex KC egyik sportorvosa. "Nem kell műteni, konzervatív módon fogjuk kezelni a sajnálatos sérülést. Várhatóan 4-6 hetet kénytelen kihagyni a kiváló játékos" - mondta a doktor a Veszprém megyei Napló Online-nak.

"Fáj a sérülés helye, de még jobban fáj, hogy a visszavágón nem segíthetek csapattársaimnak kiharcolni a továbbjutást. De biztos vagyok abban, hogy a srácok nélkülem is legyőzik az ukránokat, mert jobb csapat a Fotex" - nyilatkozta Pérez.

A kubai származású világklasszis, akit idén is az évad legjobb magyar férfi játékosának választottak, az előző idényben szintén térdpanaszokkal bajlódott, és akkor is hosszú időt kellett kihagynia. A szünetben még 15-12-re vezető Fotex a Zaporizzsja elleni BL-meccsen 29-28-ra kikapott, s így mindenképpen győznie kell a veszprémi visszavágón - Pérez nélkül.