Vágólapra másolva!
Hatalmas meglepetésre 6-1-re nyert az Alba Volán-FeVita jégkorongcsapata a DAC-Invitel ellen a dunaújvárosi Magyar Kupa döntőjében.

jégkorong, Magyar Kupa, döntő
Alba Volán FeVita - DAC-Invitel 6-1 (2-0, 3-0, 1-1)
Dunaújváros, 3000 néző
gól: Fodor (10.), Holeczy (16.), Kovács (24.), Sille (26.), Kiss (35.), Kövér (46.), illetve Ladányi (56.)

A papírformának megfelelően a két legerősebb magyar jégkorongcsapat, a DAC-Invitel, valamint az Alba Volán jutott a Magyar Kupa döntőjébe. A két fejér megyei csapat presztízspárharcából az utóbbi években rendszerint a dunaújvárosiak kerültek ki győztesen, az Acélbikák zsinórban negyedik, összességében nyolcadik elsőségére készültek.

Jól is kezdett Björn Ferber együttese, két nagy helyzete közül Horváth ziccere már Budai kapuson is átjutott, de a korong elkerülte a kaput. Váratlanul a negyedik percben a fehérváriak szereztek vezetést, egy kapu elé belőtt korong megpattant egy védőn, majd korcsolyáról középre csorgott, Fodor pedig a vert helyzetben lévő Szuper mellett az üres kapuba lőtt (1-0). Az első harmadban még született egy gól, a hazaiak nagy védelmi hibáját Holéczy használta ki (2-0).

A második harmadot ismét nagy elánnal kezdte a DAC (Sándor Szilárd révén volt is egy veszélyes lövés), ám a Volán pillanatok alatt jégbe gyalulta ellenfelét. Kovács bombájával háromra nőtt az előny, Sille egy kijátszott támadás végén okosan lőtt a rövid felsőbe, Kiss távoli lövésében pedig Szuper Levente volt benne alaposan.

5-0-után a harmadik harmad is Volán-show-t hozott: Kövér a félpályán átszlalomozva immáron hatodszor késztette megadásra Szupert. Ladányi emberelőnyből legalább a szépítést megszerezte, beállítva a 6-1-es végeredményt.

A Dunaújváros az elmúlt három kiírásban megnyerte a Magyar Kupát, a Fejér-megyei rivális most megszakította ezt a remek sorozatot.