Vágólapra másolva!
Még messze a szezon vége, de máris fantasztikus kézilabdás átigazolási hírekről számol be a dán és német sajtó. A Viborg kétszeres olimpiai bajnok klasszisa, Katrine Fruelund ugyanis pénzügyi vitába keveredett klubjával, így "megoldásként" megegyezett a német HC Leipziggel.

Az Európa-bajnokságról sérülés miatt kimaradó Fruelund problémája nem egyedi, az elmúlt években Heidi Astrup és Natalija Gyerjugina is úgy távozott a Viborgtól, hogy a klub nem egyezett bele abba, hogy a légiósokéhoz hasonló fizetést adjon nekik. Fruelund helyzete hasonló, ám a klasszis elődjeivel ellentétben nem az Aalborghoz menekült.

A német HC Leipzig sajtóközleményben hozta nyilvánosságra, hogy jövő januártól, kettő plusz egy éves szerződés lép életbe a klub és Fruelund között. "Nagyon boldog vagyok, hogy sikerült Katrine-t szrződtetnünk. Vele nagyon erős lesz a csapatunk, hiszen gólerős, igazi csapatember" - nyilatkozta róla Martin Albertsen, a lipcseiek edzője

"Hat csodálatos évet töltöttem Viborgban, főleg a tavalyi esztendő sikerült jól. De úgy érzem, valami mást is ki kell próbálnom. A Leipzigről sok jót hallottam csapattársamtól, Grit Juracktól és a németek edzőjétől, Martin Albertsen. Vele sokat dolgoztam együtt Dániában is, amíg a Viborg másodedzője volt" - nyilatkozta Fruelund

A lipcsei szurkolók először december 27-30-a között veheti szemügyre a játékost, aki a klubcsapatok Európa-bajnokságán - még a Viborg színeiben - teszi tiszteletét a keletnémet városban.

A hírek szerint a Slagelse és az FCK Handball (Siti Eszter együttese) is kivetette hálóját az Ikast szélsőjére, Josephine Touray-ra. Ami viszont már bizonyos: a Slagelse jövőre szerb játékossal erősödik, miután sikerült megállapodni a horvát Koprivnicában szereplő Andrijana Budimirrel.