Vágólapra másolva!
Elmaradt a várt nagy fiatalítás, s az athéni olimpián aranyérmet nyert dán nőikézilabda-válogatott tagjai közül tizenketten is tagjai Jan Pytlick Európa-bajnoki bő keretének. A csapat az e-Boks Challenge elnevezésű tornára készül. Teljes a román válogatott névsora is, Cornel Otelea tanítványai legközelebb a kolozsvári Kárpát-kupán lépnek pályára.

Megnevezte 23 játékosból álló Európa-bajnoki keretét Jan Pytlick, a dán nőikézilabda-válogatott szövetségi kapitánya. A névsor érdekessége, hogy az olimpia utáni várt fiatalítás nem lett olyan drasztikus, mint négy évvel korábban: az Athénban aranyérmet szerző együttesből 12-en most is ott lehetnek a magyarországi kontinensviadalon.

A csapat egyetlen újonca az SK Aarhus szélsője, Julie Transel, akinek nagy esélye van az Eb-szereplésre, a poszt legjobbjai közül ugyanis Line Daugaard és Christina Roslyng is visszavonult már.

A csapat november 19-21-e között a hagyományos e-Boks Challenge elnevezésű viadalon vesz részt, ellenfele a világbajnok francia együttes mellett Németország és Szerbia-Montenegró lesz.

a dánok bő kerete
kapusok: Louise Bager Nörgaard (Viborg), Karin Mortensen (Ikast), Rikke Poulsen Schmidt (Slagelse)
mezőnyjátékosok: Rikke Skov, Henriette Mikkelsen, Lotte Kiaerskou, Katrine Fruelund (mind Viborg), Lise Knudsen, Karen Brödsgaard, Josephine Touray (mind Ikast), Mette Sjöberg, Mia Falk (mindkettő Horsens), Rikke Nielsen, Trine Jensen (mindkettő Aalborg), Camilla Thomsen, Lene Tobiasen (mindkettő FCK Haandbold), Anette Bonde Christensen, Lene Thomsen (mindkettő Kolding), Anne Petersen (Tertnes, norvég), Laura Danielsen (Randers), Rikke Hörlykke (Slagelse), Lene Lund Nielsen (GOG Gudme), Julie Transel (Aarhus).

az e-Boks Challenge programja
november 19., péntek
17.30:
Franciaország - Németország
19.30: Dánia - Szerbia-Montenegró

november 20., szombat
14.15:
Szerbia-Montenegró - Franciaország
16.15: Dánia - Németország

november 21., vasárnap
14.15:
Németország - Szerbia-Montenegró
16.15: Dánia - Franciaország.