Vágólapra másolva!
Pompás győzelemmel folytatta szereplését a férfivízilabda-Euroliga franciaországi selejtezőcsoportjában a Vasas: a harmadik játéknapon az olasz Bresciát verte 6-4-re. Másik Euroliga-csapatunk, a Ferencváros négy góllal kapott ki az esélyesebb olasz Posillipótól. A LEN-kupában nyert a Szeged-Beton VE és az UTE-VB Leasing is.

Euroliga, selejtező, második csoportkör, 3. nap - F csoport
TEVA-VasasPlaket - Brescia (olasz) 6-4 (2-1, 2-1, 1-1, 1-1)
a magyar góldobók:
Vindisch 3, Varga D. 2, Kállai 1

további eredmény:
CSZKA Moszkva (orosz) - WBC Tirol (osztrák) 13-7 (4-1, 3-4, 2-0, 4-2)

Az első két hely egyikére, így a csoportgyőzelemre is megalapozottan pályázó, exjugoszláv kiválóságokkal - Hiniccsel, Ribiccsel és Ciriccsel - megerősített Brescia nagy falatnak ígérkezett a megfiatalított, átalakult Vasas számára. Az angyalföldi gárda azonban rácáfolt a pesszimistákra, s végül biztosan, két góllal legyűrte az itáliai gárdát, jelentős lépést téve ezzel a továbbjutás felé. Az egyik döntő momentuma a mérkőzésnek 5-4-es Vasas-vezetésnél következett el, amikor is Németh Zsolt büntetőt hárított.

Ha Földi László együttese a szombat esti riválist, a vendéglátó CN Marseille-t is legyőzi, ott van az Euroliga legjobb 16 együttese között. "Az elejétől fogva egy-két góllal mi vezettünk, végig irányítottuk a mérkőzést. Mint a végeredmény is mutatja, az erőteljes védekezés is segített e fontos győzelem kiharcolásában, amelyet még az egri kupadöntőben mutatottnál is fegyelmezettebb játékkal értünk el" - nyilatkozta a vezetőedző.

Euroliga, selejtező, második csoportkör, 3. nap - 6 csoport
CN Posillipo (olasz) - Betonút-FTC 11-7 (3-2, 3-0, 2-1, 3-4)
a magyar csapat góldobói:
Katonás, Tóth F. 2-2, Létay, Süveges, Nitsovits 1-1.

további eredmények:
Ilichviets Mariupol (ukrán) - Polar Bears Ede (holland) 5-6 (3-1, 0-1, 2-3, 0-1)
VK Nis (szerb-montenegrói) - Yüzme Istanbul (török) 9-4 (1-1, 2-2, 1-1, 5-0).