Vágólapra másolva!
Jó napot zártak a magyar kézilabdacsapatok a nemzetközi kupákban, hat mérkőzésen öt győzelem mellett mindössze egyetlen vereség született. A Győr női kézisei ugyan kikaptak Ukrajnában, de így is jó eséllyel várják a visszavágót, ahol a BL főtáblája a tét. A Pick Szeged ugyanakkor már csoportmeccset játszott, és három góllal nyert a román Constanta ellen, mint ahogy nem hibázott az EHF-kupában a Cornexi és a Tatabánya, illetve a KEK-ben a Vác és a Nyíregyháza.

A vártnál nehezebb győzelemmel kezdte szereplését a férfi kézilabda Bajnokok Ligájában a Pick Szeged, amely a vendég román Constanta ellen diadalmaskodott 27-24-re.

Férfi BL, A csoport, 1. forduló:
Pick Szeged - Constanta (román) 27-24 (16-12)

A vendégek negyedórán át jól tartották magukat, 9-8-ra vezettek, aztán rendezte sorait az esélyesebb Szeged, és fordított. A Constanta a második félidő elején felzárkózott, viszont egyik legjobbja, Baiceanu a 45. percben a kiállítás sorsára jutott. Ezt kihasználta a házigazda, és - bár a vártnál nehezebben - győzött. Az összecsapás legeredményesebbje Szabó Péter volt hét találattal.

A Szeged a következő fordulóban, jövő szombaton 18 órakor a macedón Vardar Szkopje otthonában lép pályára. A másik magyar BL-résztvevő, a Fotex KC Veszprém vasárnap 18 órakor a litván Granitas Kaunas vendégeként kezdi meg a sorozatot a G-jelű csoportban.

Ledolgozható, háromgólos hátrányba került a Győri Graboplast ETO KC az ukrán Motor Zaporozsje otthonában a női kézilabda Bajnokok Ligájában, a 16 közé jutásért zajló párharc első mérkőzésén.

Női BL, a 16 közé jutásért, 1. mérkőzés:
Motor Zaporozsje (ukrán) - Győri Graboplast ETO KC 31-28 (16-13)

Az első félidő javarészében fej-fej mellett haladt a két csapat, aztán a szünet előtti hajrá jobban sikerült a házigazdáknak. A folytatásban változatlanul kemény csata zajlott, de a Győr remekül tartotta magát - igaz, az utolsó két perc nem sikerült jól a magyaroknak -, és komoly esélye van arra, hogy a jövő vasárnap 18 órakor rendezendő hazai visszavágón ledolgozza hátrányát.

Női EHF Kupa, a 32 közé jutásért, 1. mérkőzés:
Cornexi-Alcoa - Remin Deva (román) 36-24 (18-10)

A mérkőzés főhőse a fiatal Tápai Szabina volt, aki 14 gólt dobott. A jövő szombaton 10 órakor esedékes visszavágó formalitásnak tűnik

Férfi EHF Kupa, a 32 közé jutásért, 1. mérkőzés:
Tatabánya-Carbonex - Esch (luxemburgi) 38-20 (19-9)

Nem lehet gond a továbbjutással a jövő szombaton 20 órakor kezdődő visszavágón.

EHF-kupa: 15 év után ismét kupában a Tatabánya/sport/csapat/kezilabda/20041008gorbiczek.html?pIdx=1