Vágólapra másolva!
Győzelemmel zárta szereplését, s így a második hely birtokosaként jutott tovább az Euroliga következő selejtezőkörébe a Ferencváros férfivízilabda-csapata, amely a népligeti torna befejező napján a török Galatasaray ellen nyert egy góllal.

Férfi Euroliga, budapesti selejtezőcsoport, 5. játéknap:
Betonút-FTC - Galatasaray (török) 8-7 (0-1, 3-1, 2-3, 3-2)
a magyar góldobók:
Takács, Létay 2-2, Katonás, Binder, Bánhidy, Nitsovits 1-1

Meglepően jól kezdett az isztambuli együttes, vagy inkább a Brescia elleni szombati hosszabbításos csata fáradalmait kipihenni kevéssé tudó Ferencváros "aludt" még a népligeti Fradi-uszoda vízében. Mindenesetre tény, hogy a vasárnap déli meccs első negyedét a törökök nyerték.

A folytatásban felszívta magát a zöld-fehér csapat, s 3-1-re, majd már 5-3-ra is elhúzott, amikor a sokszoros magyar válogatott, Európa-bajnok, egy gólt is lövő Vincze Balázs irányította Galatasaray felzárkózott, sőt 5-5-nél utol is érte a vendéglátók gárdáját.

Még 6-6-nál és 7-7-nél is együtt volt a két pólós legénység, míg nem fél perccel a meccs végét jelző dudaszó előtt Takács Attila másodszor is eredményes volt, s ez az FTC egygólos sikerét, a selejtezőtornán pedig a második helyet hozta a százszázalékos teljesítménnyel első olasz Brescia mögött.

A dobogós pozíciónak persze inkább csak presztízsértéke van, semmint sportszakmai jelentősége, hiszen a budapesti kvalifikációs csoport hat csapata közül egyedül az utolsó - jelesül a holland Alphen - esett ki, a többi folytathatja az Euroliga második selejtezőkörében (időpont: október 13-17.). Amelyben már egyébként a Vasas-Plaket is érdekelt, míg az Euroliga-győztes Domino-BHSE a főtáblán, a legjobb 16 között kapcsolódik csak be a küzdelmekbe.

További eredmények a Ferencváros csoportjából:
Brescia (olasz) - Triglav Kranj (szlovén) 11-7
Patrasz (görög) - Alphen (holland) 5-1

A végeredmény:
1. Brescia 10 pont
2. Betonút-FTC 8
3. Galatasaray 6
4. Patrasz 4
5. Triglav Kranj 2
6. Alphen 0.