Vágólapra másolva!
A jó védekezést tartja a legfontosabbnak a szombati, Magyarország elleni férfi kosárlabda Európa-bajnoki középdöntőn Dirk Nowitzki, a németek szupersztárja.

"Az ukrajnai meccs második félidejében mutatott teljesítményünkre lehet építeni. Ha sikerül olyan védőmunkát nyújtanunk Braunschweigben is a magyarokkal szemben, akkor jó esélyünk van a győzelemre" - mondta szerényen a Dallas Mavericks 213 centis, 26 éves magasbedobója, aki 29 ponttal vette ki részét a 81-61-es juzsniji diadalból.

Zsoldos András együttese szerdán 94-70-re kiütötte Pakson a belgákat, és a németek "komoly szándékait" mutatja, hogy pénteken zárt ajtók mögötti edzéssel készültek a második fordulóbeli megméretésre, amelyre 19 órakor kerül sor.

"Így jobban tudunk összpontosítani a magyarok elleni taktikára" - tette hozzá Nowitzki, aki ha csapata idejekorán bebiztosítja helyét a jövő évi, szerb-montenegrói Eb-n, valószínűleg - a borsos összegű NBA-biztosítás miatt - már nem jön el a szeptember 22-én sorra kerülő budapesti összecsapásra.

Ami a női válogatottat illeti, a szerdán Pécsett Franciaországgal szemben 62-54-re alulmaradó Rátgéber-együttes szombaton 20.30 órakor Nápolyban vendégszerepel. A sérülések és távolmaradások miatt erősen tartalékos gárda jó esélyekkel száll szembe az olaszokkal, akik nem kvalifikálták magukat a tavalyi Eb-re. Egy éve, a görögországi kontinenstornán a magyarok a 10. helyen zártak.