Vágólapra másolva!
Befejezte szereplését a női Euroligában a GYSEV és a PVSK kosárlabdacsapata, miután a két győzelemig tartó negyeddöntő harmadik mérkőzésén előbbi Brnóban, utóbbi pedig Bourges-ban szenvedett vereséget.

Euroliga-negyeddöntő, 3. mérkőzés:
Gambrinus Brno - GYSEV-Orsi 75-59 (18-14, 11-11, 22-16, 24-18)
Brno, 1200 néző
vezette.: Ljuca (szerb), Anzulovic (horvát)
Brno: HAMZOVÁ 14/3, Zirková 11/3, MACHOVÁ 11/9, VODICKOVÁ 11, SAKIROVOVÁ 15. Csere: Blahusková 2, Godályová 7, Vecerová, Vitecková 4, Poláková. Edző: Jan Bobrovsky.
GYSEV: BEVILAQUA 7/3, Bogojevic 14, BALOGH 19/3, Seres 2, Alessandra 4. Csere: Zakaluzsnaja 8, Lichnerova 2, Dénes 3/3. Edző: Dirk Bevilaqua.

A két győzelemig tartó párharcot 2-1-es összesítéssel a Brno nyerte.

Újabb Villeurbanne-vereség az Euroligában/sport/csapat/kosarlabda/20030320ujabb.htmlKosárlabdahttp://forum.origo.hu/forum?act=show&fid=28842

Az az ötven mindenre elszánt és feltehetően a pénztárcájából a normál jegyárnál valamivel többet "kipengető" soproni szurkoló bejutott a brnói csarnokba. Hallatták is hangjukat, ám a hazai szurkolók is jelentős erőket vonultattak fel a decibelek területén, így remek hangulatban kezdődött az összecsapás. Zirková triplájával indult a találkozó, amelyet követően a tavaly még soproni színekben játszó szlovák szőkeség elcsent egy labdát és ziccert dobott. Kis híján összedőlt a csarnok! Ezt követően kiegyenlítettebb lett a játék, előbb Seres, majd Bevilaqua is betalált. A negyed közepén aztán Bogojevic ügyes alapvonali betörés utáni ziccerével egyetlen pontra jött fel a GYSEV. Sajnos, Sakirovová nem csekély testi erejét kihasználva megszerezte a lepattanót a soproni palánk alatt Alessandrával szemben, Zirková pedig tarthatatlan volt, így tartotta szűk előnyét a Brno.

Sőt, a játékrész második felében a Vodicková helyére beálló Blahusková középtávoli találatával visszaállt az ötpontos különbség. Ezután a soproniak szerencséjére kapkodni kezdett a Brno. Balogh, majd Bevilaqua elrontott ziccere után a lepattanót roppant harcosan visszaszerző Bogojevic kosarával négy pontra jött fel a GYSEV, sőt, a cseh időkérés után Balogh újra betalált. A negyed a visszatérő Vodicková duplájával és Alessandra kihagyott büntetőivel zárult.

Godályová rögtön a feldobás után hategységnyire növelte a hazai előnyt. A továbbiakban ez a játékrész a kihagyott soproni büntetőkről szólt, így az egyenlítési vagy fordítási lehetőség elmaradt. Mindkét csapat a kezdőötösével kezdte a második félidőt, amely a palánk alatt tisztán megjátszott Alessandra kosarával indult. Kétpontos cseh előnynél aztán újra jöttek az eladott labdák soproni részről. A GYSEV-et Bogojevic tartotta versenyben, ám a hazai centerek rendre értékesítették a bejátszásokat. Aztán Zirková hagyott ki ziccert, majd kimaradt két Seres-tripla is. Nyolcpontos brnói vezetésnél Bevilaqua vágott be egy triplát a támadóidő végén, ám rögtön jött is rá válasz. A pihenőről visszatérő Balogh duplája éltette a soproni reményeket, ám a negyed hajrájában esett három támadóhibából kettőt a vendégek vétettek. Aztán a periódus végén a büntetőket addig jól dobó Zakaluzsnaja keze megremegett. Így lett a különbség négy pont helyett tizenegy.

A negyedik negyed elején kezdett egy picit lejteni a hazai pálya. Az egy helyben álló Alessandra ellen ítéltek lépéshibát, majd a gyanúsan toporgó Sakirovová dobása beesett. Az orosz center ezt követően tarthatatlanná vált, majd Balogh csökkentette tucatpontnyira a hátrányt. Ekkor Bevilaqua magasított, egyszerre volt pályán Lichnerova, Seres és Alessandra. Machová azonban fittyet hányt a centiknek, triplájával 16 pontra nőtt a differencia, elúszni látszott a hajó. Időkérés után utolsó nagy rohamra próbálta küldeni lányait Bevilaqua, ám a játék egy újabb Machová-hármassal folytatódott. Bevilaqua faragott a hátrányból, majd egész pályás letámadásra tért át a GYSEV. Apró reménysugár villant fel Balogh két sikeres büntetőjét követően, főleg, hogy utána dobott még két duplát. A hajrában labdaszerzés és tripladobás céljából alacsony soproni egység volt a pályán. A hazaiak azonban könnyedén törték át a védőfalat. Amikor 20-hoz közeledett a különbség, eldőlt: nem jut tovább a GYSEV. A hajrában Bogojevic duplája, valamint Dénes és Balogh hárompontosa csak szépségtapasz volt.

A kritikus pillanatokban jobban koncentráló Brno megérdemelten jutott az Euroliga négyes döntőjébe a nagyon akaró, görcsösen játszó és 18 büntetőjéből 10-et elrontó soproniakkal szemben.

Jan Bobrovsky: "Nagyon elégedett vagyok! Idegesen kezdtünk, és nagyon rosszul dobtunk az első félidőben. Ekkor szerencsénk volt, hogy a soproniak elég sok büntetőt kihagytak. A második félidőre feljavult csapatunk biztosan nyert."

Dirk Bevilaqua: "Volt esélyünk a nyerésre, a harmadik negyedben sikerült felzárkózni két pontra, azonban rengeteg büntetőt rontottunk el és a kritikus helyzetekben sokat hibáztunk. Ezt pedig a kitűnő Brno megbüntette."

Botár László