Vágólapra másolva!
Szerda este18 órakor száll vízbe egymás ellen a két legjobb magyar férfivízilabda-gárda, a Honvéd és a Vasas annak eldöntéséért, hogy melyikük játszhat tovább az Euroligában s lehet ott a május végi négycsapatos Final Fourban.

A negyeddöntő első összecsapásán némi meglepetésre a Honvéd - hivatalos nevén a Domino-BHSE - vendégként nyert 7-6-ra a Komjádi uszodában, ám ezzel az előnnyel még élnie is kell tudni a visszavágón Kovács István legénységének.

Már csak azért is, mert az euroligás fiaskó előtt a magyar bajnokság alapszakaszában a Vasas-Plaket-Euroleasing nemcsak a hazai medencének számító Komjádiban, de a Kőér utcában is győzni tudott a bajnoki címvédő ellen, ráadásul ez utóbbi találkozón két góllal diadalmaskodott Kásás Zoltán együttese.

Ennyivel kellene nyernie az angyalföldi alakulatnak szerdán is, ha a Final Four tagjává akar válni, ám a lélektani előny feltétlenül a Honvédnál van, amely a két gárda legutóbbi mérkőzésén már régi önmagát idézve játszott, míg a Vasas teljesítménye messze elmaradt a várakozástól.

A legjobb négy európai csapat május 28-29-én küzd meg az Euroliga első helyéért, egyelőre ismeretlen színhelyen, mindenesetre a leendő házigazda szerepére mindkét magyar élgárda bejelentette igényét.

Ez egészséges önbizalomra vall, viszont a visszavágó után már csak egyikük, a továbbjutó bizakodhat abban, hogy a LEN-től, a kontinentális szövetségtől megkapja a rendezés jogát. A Kőér utcai mérkőzést élőben közvetíti az m2.