Vágólapra másolva!
Valóra vált Anja Andersen álma, írja a dán sajtó, miután a Slagelse nőikézilabda-csapata 32-22-es győzelmet aratott a Dunaferr felett, s összesítésben öt góllal jobbnak bizonyult a magyar bajnoknál a Bajnokok Ligája elődöntőjében.
ETO-kupadöntő harmadszor

Forrás: MTITörténete során harmadik alkalommal került a női kézilabda EHF-kupa fináléjába a Győri Graboplast ETO KC, amelynek ellenfele a dán Viborg lesz. A skandináv klubot hiba lenne lebecsülni, hiszen dán (Fruelund, Skov), holland (Assink, Mulder) és francia (Lejeune) klasszisokkal bír, ráadásul szerződtetett játékosa a kevesebb játéklehetőséghez jutó Németh Helga is. Ami jó hír a győrieknek, a csapat irányítója, Lotte Kiärskou a találkozón a kezét törte, így biztosan nem lép pályára a kupasorozat utolsó két találkozóján.
Az ETO ezt megelőzően 1999-ben és 2002-ben játszott finálét a sorozatban, mindkétszer dán rivális ellen maradt alul: először a Viborgtól (24-21, 21-28), majd két éve az Ikast Bordingtól kapott ki (30-25, 23-36). A döntő első felvonását május 15-én vagy 16-án rendezik, a visszavágóra egy héttel később kerül sor.



Az igazi csapás nem Melgaard kegyetlen pofonja volt, amelyet Bulath arcán helyezett el (s a francia bírókettős jó érzékkel Loftnak mutatta fel érte a piros lapot), hanem Radulovics korai kiválása. A 6. percben a válogatott átlövőt Camilla Andersen úgy állította meg a félpályán, hogy a Dunaferr klasszisa sírva maradt a földön, majd jobb térdét fájlalva letámogatták.

Bába Mihály gyúró a Dunaújváros Online-nak elmondta, az ütközés után Radulovics lábán erős duzzanat alakult ki a térd fölött, amely erősen bevérzett, ezért nem is folytathatta a játékot. A szakember szerint a sérülés nem tűnik túl súlyosnak, de a dán visszavágón nem mertek kockáztatni, hiszen fennállt a "rásérülés" veszélye. Arra viszont minden remény megvan, hogy Radulovics vasárnap, a Fradi ellen már pályára lépjen.

"Nagyszerű győzelmet arattunk, régi vágyam teljesül azzal, hogy Bajnokok Ligája-döntő részese lehetek. Egész évben ezért edzettünk és küzdöttünk, most már csak a Ljubljana elleni mérkőzés van hátra. A csapatban Camilla Andersen, Cano, Petrovic, és Mitrovic nagyon jól játszott, Radulovics sérülése után Melgaard tökéletesen semlegesítette Kindlt, Schmidt pedig kiválóan védett. A Krim erős csapat, erősebb, mint tavaly volt, de nekünk jobb támadóink vannak" - jegyezte meg Anja Andersen, aki a találkozó után kijelentette: a 32-22-es sikerrel élete legnagyobb sportélményét élte át.

A dánok ellenfele a döntőben a címvédő Krim Ljubljana lesz, amely kettős győzelemmel múlta felül a norvég Larvikot.

Bajnokok Ligája, döntő, visszavágó
SG Flensburg/Handewitt (német) - Celje Pivovarna Lasko (szlovén) 30-28 (15-15)
Flensburg, 6500 néző
vezette: Breto Leon, Huelin Trillo (spanyolok)
gól: Christiansen 11/4, Stryger 5, Berge 4, Klimovets 3, Jeppesen 2, Lijewski 2, Boldsen 2, Jensen 1, illetve Rutenka 11/5, Vugrinec 7, Kokscharow 4/1, Zorman 4, Brumen 2
kiállítás: 10, illetve 12 perc.
A kupát a Celje 62-58-es összesítéssel nyerte.

Egy körrel előrébb jár a férfi kézilabdázók kupasorozata, azaz a négy sorozatban már a döntők visszavágóira került sor április 24-25-én. A legrangosabb kupában a szlovén Celje diadalmaskodott, miután az első, hazai környezetben rendezett találkozón szerzett 34-28-es győzelme után a visszavágón mindössze 30-28-ra kapott ki a német Flensburg otthonában.

A német Bundesliga listavezetője mindent elkövetett, hogy ledolgozza egy hete összeszedett hatgólos hátrányát. 6500 néző volt kíváncsi a flensburgi Campushalléban a visszavágóra, amelyen a hazai együttes többször is vezetett négyel, de hiába szerzett Lars Christiansen tizenegy gólt, s lett a mérkőzés legeredményesebbje, be kellett érni a 30-28-as győzelemmel, s a BL-ezüstéremmel.

A szlovén együttes korábban ötször jutott a legrangosabb kupa elődöntőjébe, de onnan továbblépni most először sikerült. Ami rossz hír a klub rajongóinak, a főszponzor, a Pivovarna Lasko sörgyár bejelentette, megvonja eddigi évi egymillió eurós támogatását, miután a cég átteszi székhelyét Celjéből Lajubljanába. Ez pedig azt jelenti, sztárok távoznak: Renato Vugrinec a Magdeburghoz, a kapus Dejan Peric a Barcelonához szerződik, de nem marad Celjében a szerb jobbszélső, Zikica Milosavljevic sem.

további eredmények
KEK, döntő:
Portland San Antonio (spanyol) - CBM Valladolid (spanyol) 30-26 (17-14)
A kupát a Portland kettős győzelemmel hódította el.

EHF-kupa, döntő
THW Kiel (német) - BM Altea (spanyol) 27-19 (12-10)
A győztes 55-53-as összesítéssel a Kiel lett.

Hatgólos előnyt szerzett a Celje/sport/csapat/kezilabda/20040418otgolos.html?pIdx=2