Vágólapra másolva!
Bejutott az Európa-kupa fináléjába a Szolnok nőikosárlabda-csapata, miután Tapodi Péter hölgykoszorúja a torna isztambuli négyes döntőjének első játéknapján magabiztos győzelmet aratott a házigazda Fenerbahce ellen. A szolnokiak ellenfele a BZ Szanktpetyerszburg lesz a vasárnapi döntőben. 

Európa-kupa, elődöntő:
Szolnoki-MÁV Coop SE - Fenerbahce (török) 74-61 (24-18, 13-15, 20-10, 17-18)
Isztambul, 4000 néző
A magyar csapat legjobb dobói: Djelmis 17/12, Papp 13, Farmer 11, Bjelica 11/3

A csoportmérkőzések során a diósgyőri szurkolók is meggyőződhettek arról, hogy igazán jó csapat a török együttes. Donaphine-ék akkor magabiztosan győztek Miskolcon, ezúttal azonban nem tudtak mit kezdeni az idei szezonban a nagycsapattá válás rögös útját járó - azon egyre magabiztosabb léptekkel haladó - Szolnokkal.

A szerb légiós, Angela Djelmis által nagyszerűen mozgatott Tisza-partiak már az első negyedben előnyt szereztek, amiből ugyan két pontot elveszítettek a nagyszünetig, a harmadik tíz percben azonban végképp eldöntötték az összecsapást.

A Tisza-partiak ellenfele a vasárnap magyar idő szerint 16 órakor kezdődő fináléban a BZ Szanktpetyerszburg lesz. A legesélyesebbnek tartott sztáralakulat a szombati elődöntőben a szintén orosz Dinamo Moszkvát győzte le 10 ponttal.

Eredmény:
BZ Szanktpetyerszburg (orosz) - Dinamo Moszkva (orosz) 67-57