Vágólapra másolva!
A Vasas százszázalékos teljesítménnyel nyerte az ob I-es férfivízilabda-bajnokság alapszakaszát, miután a téli-tavaszi idény utolsó, 22. fordulójának pénteki nyitómérkőzésén ha a vártnál nehezebben is, de 7-6-ra legyőzte a negyedik helyezett Ferencvárost a Komjádi-uszodában.

Férfi ob I, alapszakasz, 22. forduló:
Vasas-Plaket-Euroleasing - Jégcsillag-FTC 7-6 (1-1, 1-1, 3-2, 2-2)

A rangadónak számító meccsen két negyeden át meglehetősen álmatag játék folyt, aztán a Vasas felébredt, elhúzott két góllal, de a különbséget nem tudta növelni, miközben az egyre szilajabban küzdő, nagy szívvel és jól is pólózó Ferencváros felzárkózott, sőt a negyedik negyedben 6-6-nál utol is érte a bajnokaspiránst.

Az angyalföldi alakulat rutinját érvényesítve a hajrában azért megőrizte minimális előnyét azzal az FTC-vel szemben, amellyel a rájátszás egyik elődöntős párjában is találkozik majd.

A jövő héttől a rájátszással folytatódik az ob I. A 22. forduló szombati mérkőzései érdemben már nem változtatattak a lényegen: a legjobban a valamennyi mérkőzését megnyerő Vasas teljesített, így a piros-kékek százszázalékos mérleggel zártak az élen a négy ponttal kevesebbet gyűjtő, bajnoki címvédő Honvéd előtt, amely mindkét vereségét az angyalföldi alakulattól szenvedte el.

A rájátszásban azonban most még elkerülik egymást: a bajnoki kiírás értelmében az 1. helyezett Vasas a 4.-ként végzett Ferencvárossal, a 2. Honvéd pedig a 3. BVSC-vel találkozik az elődöntős párharcban, amely 8 pont megszerzéséig tart. Erre a Vasasnak és a Honvédnak van a legnagyobb esélye, már csak azért is, mert riválisát mindkét együttes mindkétszer legyőzte az alapszakaszban, ennél fogva 4 ponttal vág neki a playoffnak, vagyis elegendő két további meccset nyernie a két élgárdának, hogy bejusson a bajnoki döntőbe.

További eredmények:
UTE-Taxi 2000 - BVSC-Brendon 8-6 (2-0, 1-1, 3-2, 2-3)
ZF Hungária-Egri VK - Szent István Egyetem-Ybl 6-5 (2-0, 2-1, 1-2, 1-2)
Szolnoki VSC - Legrand-Szentesi VK 12-11 (5-2, 2-2, 3-3, 2-4)
OSC-British Knights - Szeged-Beton VE 6-8 (0-0, 1-3, 2-2, 3-3)
Ceglédi VSE-Geosaurus - Domino-BHSE 5-18 (2-5, 0-2, 0-5, 3-6)