Vágólapra másolva!
A Szolnoki MÁV-Coop SE nőikosárlabda-csapata megnyerte az Európa-kupa két győzelemig tartó negyeddöntőjének harmadik mérkőzését az olasz La Spezia ellen, s ezzel bejutott a sorozat négyes döntőjébe.

Eredmény:
Szolnoki MÁV-Coop SE - BC La Spezia (olasz) 61-50 (15-19, 10-6, 15-9, 21-16)
Szolnok, 1500 néző
pontszerzők: Englert 12/6, Bjelica 11/9, Csákány 11/6, Papp 11, Delmis 9/6, Szélesy 3/3, Hibbert 3, Vida 1, illetve Sam 13, Gentile 11/3, Giauro 11, Yilmaz 8/6, Pellizzari 5, Zanoli 2

Az első mérkőzésen 20 pontot szóró, de bokasérülést szenvedett bolgár Szlavcseva nélkül érkezett La Spezia csaknem 3 percen át nem talált a gyűrűbe, azonban a Szolnok nem tudta kihasználni a lehetőséget. A hazaiak gyengén céloztak, büntetőket rontottak, míg a túloldalon Giauro és a múlt kedden 18 pontig jutott amerikai Sam villogott.

A folytatásban sem emelkedett a színvonal, hiszen az újabb, ötperces olasz kosárszünetben a feltűnően ideges magyar együttes csak 1 pontra volt képes. Ennek ellenére a 17. percben átvették a vezetést a Tisza-partiak (22-21), a félidőben pedig döntetlen volt az állás (25-25).

Térfélcsere után az addig 12 (!) százalékosan büntetőző szolnokiak ellenfele - szokásos módon - 5 percen át gólképtelen volt, de ezúttal Delmis tripláival 32-25-re meglépett a Tapodi-gárda. Az újabb egyenlítést követően lendületbe jöttek a házigazdák, és a 30. percben már 40-34-et mutatott az eredményjelző.

A zárófelvonásban egy 9-0-s rohammal a vendéglátók eldöntötték a mérkőzést, a rivális a hátralévő időben már nem tudott ritmust váltani. A párharc végeredménye: 2-1 a Szolnok javára.

A már a legjobb nyolcba kerüléssel fennállása legnagyobb sikerét elérő Szolnok tehát bejutott a sorozat áprilisi Final Fourjába, ahol az orosz BZ Szanktpetyerszburg, továbbá az USO Mondeville (francia)-Dinamo Moszkva (orosz) és a ZKK Vojvodina (szerb-montenegrói)-Fenerbahce (török) párharcok győzteseivel találkozik.

Tapodi Péter, a szolnokiak vezetőedzője: "Pozitívumként leginkább a jól működő védekezésünket tudom megemlíteni. A végére tudtunk csak belelendülni, mivel ez volt 12 nap alatt az ötödik meccsünk. Remélem, hogy a klub- és a városvezetés megpályázza a Final Fourt."

Csákány Emőke, a Szolnok csapatkapitánya: "Görcsösen kezdtünk, de az utolsó negyedben végre sikerült átlépni a saját árnyékunkat, amelynek eredménye ez a csodálatos siker lett."