Következő mérkőzések
Németország
21:002024. június 14.
Skócia
Magyarország
15:002024. június 15.
Svájc
Vágólapra másolva!
Franciaországban lép pályára szerdán a nőikosárlabda Euroliga 13., utolsó előtti fordulójában a két magyar résztvevő, az Euroleasing-Orsi Sopron és a MiZo-Pécsi VSK.

A múlt szerdán a Barcelonát meglepően simán (88-63) legyőző, az A csoport negyedik - még továbbjutást érő - helyén álló soproniak a harmadik, egy ponttal többet gyűjtő CJM Bourges-hoz látogatnak. A sorozatot 2001-ben megnyerő ellenfél legutóbb az olaszországi Chietiben diadalmaskodott. Natalia Hejkova együttese magabiztos sikerrel melegített a nemzetközi erőpróbára, hiszen szombaton 85-71-gyel tért haza a BSE csarnokából.

A PVSK a B csoportban 20 ponttal - s jobb kosáraránnyal - éllovas, ennek ellenére még nem biztos a negyeddöntőbeli szereplése, hiszen még az ötödik spanyol Valencia is 19 pontot gyűjtött. A szerdai házigazda Valenciennes eggyel többször botlott, mint a 8/4-es mérlegnél tartó magyar bajnok, de a múlt héten nem hibázott Parmában (80-106). A 12. fordulóban a Valenciát szenzációs mérkőzésen 79-56-ra kiütő Rátgéber-együttesen nem látszik meg a nagy menetelés okozta fáradtság, hiszen a hétvégén 40 ponttal nyert Szegeden. A vezetőedző azonban még mindig nem számíthat sérült centereire: a bolgár Branzova rehabilitációja itthon zajlik, míg az amerikai Chantelle Anderson Hollandiában kezelteti magát, s a csapattal repül haza csütörtökön.

A bourges-i összecsapás 20, a valenciennes-i 20.30 órakor kezdődik.

Mindent egy helyen az Eb-ről