Vágólapra másolva!
Akár több tízezer néző befogadására alkalmas csarnokban is telt ház előtt lehetne megrendezni február 3-án a Magyarország-Kanada barátságos jégkorongmérkőzést, de sajnos, a székesfehérvári létesítményben csak 3100 szurkoló fér el - jelentette ki Tóth István, a találkozót szervező bizottság elnöke hétfőn az eseményt felvezető sajtótájékoztatón.

Az ülőhelyekre szóló belépők már elfogytak, az állószektorokba még korlátozott számban kaphatók jegyek 2800 forintért a székesfehérvári csarnokban, illetve a szövetség (MJSZ) kisstadionbeli irodájában. Tóth István szavait alátámasztja Kovács Csaba, az MJSZ szakmai alelnöke.

"Már több évtizede élek a sportágban, de ekkora érdeklődéssel még nem találkoztam. Kanada erős csapattal érkezik, igaz, azok a világsztárok, akik az olimpiai aranyérmet megnyerték 2002-ben, nem jönnek Magyarországra" - jegyezte meg.

A 20 fős vendégkeretben 13-an szerepeltek korábban az NHL-ben, és egy játékos, Paul DiPietro, aki most a svájci Zug alkalmazottja, 1993-ban Stanley Kupát nyert a Montreal Canadiensszel.

"A fanyalgóknak üzenem, hogy a sportág szülőhazája nem engedheti meg magának, hogy gyenge együttessel lépjen pályára bárhol a világban. Mivel zajlik az NHL-bajnokság alapszakasza, ezért most olyanok vannak a válogatottban, akik Európában légióskodnak. A magyar hoki szépen fejlődik, s ezt a szlovákok már megtapasztalhatták" - mondta Kovács Csaba.

A kanadaiak február 2-án érkeznek Budapestre, s a mérkőzés délelőttjén Újpesten tréningezik majd.