Vágólapra másolva!
Ladányi Balázs négy góljával megvédte címét a jégkorong Magyar Kupában a Dunaújváros az Alba Volán-FeVita ellen az új Megyeri úti fedett pályán.

A fináléban:
Dunaújváros - Alba Volán-FeVita 4-2 (1-1, 0-0, 3-1)
gól: Ladányi (14., 41., 59., 60.), illetve Szuna (14.), Simon (55.)

Feszült hangulatban kezdődött a két szomszédvár ütközete. Sok volt a durvaság, szabálytalanság, kiállítás. Ennek ellenére nagy iramot diktáltak a csapatok. A 14. percben egy dunaújvárosi ellentámadásnál Ladányi távoli erős lövése Budai lába között vánszorgott a hálóba. Azonban nem sok ideig volt hátrányban a székesfehérvári gárda, mert 22 másodperc múlva Szuna szintén távoli kísérlete a hálóban kötött ki. Halmosi kapus szinte semmit sem láthatott a lövésből.

A második harmadban mezőnyfölényben játszott az Alba Volán, sokkal több helyzete akadt, azonban a dunaújvárosi hálóőr állta a rohamokat. A rivális kósza ellentámadásai veszélyt jelentettek, egyszer Budai védett bravúrral, egyszer pedig a kapuvason csattant a korong.

A záró szakasz 38. másodpercében újra Ladányi villant emberelőnyben. A folytatásban keményen harcolt az Alba Volán, és Simon az 55. percben közelről hálóba kotorta a korongot. Azonban nem került sor hosszabbításra, mert Ladányi megint eredményes volt: Peterdi középre adását pattintotta a kapuba. A székesfehérváriak ezt követően Budai helyett is mezőnyjátékost küldtek a jégre, de Ladányi 59.59-nél megint betalált, azaz mesternégyest ért el.

A 3. helyért:
Ferencváros - Újpest 4-3 (2-2, 0-1, 2-0)