Vágólapra másolva!
Szombaton a Ferencváros hazai pályán a spanyol Elda Prestigio csapatát fogadja, kedden pedig a Dunaferr nőikézilabda-csapata is lejátssza első Bajnokok Ligája-csoportmérkőzését a német Trier otthonában.

Négynaposra nyúlik a női kézilabdázók Bajnokok Ligája-nyitánya, hiszen a január 3-ai első mérkőzések után a Dunaferr csupán hatodikán, kedden lép pályára a német Trier otthonában. Az együttesek immáron a legjobb tizenhat között, a csoportfordulókban folytathatják, s idén két magyar együttesért is izgulhatunk.

A Ferencváros szombaton a spanyol Elda Prestigio gárdáját fogadja a Kőbányai úton. A spanyol együttes hazája bajnokságában a harmadik helyen áll, csupán a két valenciai élcsapat, a Ferrobus Mislata és a El Osito L'Eliana előzi meg. Persze hiba lenne lebecsülni Angel Sandoval együttesét, hiszen az utóbbi nyolc évet figyelembe véve hatszor is ezüstérmes lett - a két kivétel pedig nem rosszabb, hanem jobb eredményt rejt: a gárda 1998/99-ben és tavaly aranyérmet szerzett.

A csapat keretében három olyan játékos is található, akik tagjai voltak a horvátországi világbajnokságon ötödik helyen végző, és ezzel olimpia kvótát szerző válogatottnak. Zágrábban a norvégok elleni diadalmas helyosztón Susana Fraile ötször is bevette a skandinávok kapuját, de részesült a sikerből Isabel Ortuno és a kapus, Maru Sánchez is.

A gárda soraiban négy légiós is található, a szlovén Nadiza Plesko szintén ott volt a csáktornyai vb-csoportban, a holland Maaike Turnhout 26, a portugál Regie Fernández 40, a román Oana Soit pedig 7 alkalommal ölthette magára hazája nemzeti mezét.

A csapat hétfőtől gőzerővel készül a BL-nyitányra, a főpróba, a december 20-ai, Ferrobus Mislata elleni Szuperkupa-döntő nem sikerült a legjobban, ugyanis a 23-23-as döntetlennel zárult rendes játékidőt követően a hosszabbítás sem hozott döntést (27-27), s végül büntetőkkel a valenciai együttes nyert 32-31-re.

Az együttes pénteken indul útnak, a párizsi átszállással éjjel fél 12-kor érkezik Budapestre. A találkozóra szombaton délután 18 órai kezdettel kerül sor, a találkozót a román Bejinariu, Pripas kettős vezeti.

Az Elda Prestigio kerete:
kapusok: Paloma Ferrer, Maru Sánchez, Chelo Benavent
mezőnyjátékosok: Vanessa Lorca, Nadiza Plesko (szlovén), Diana Boksz, María Pinto, Beatriz Morales, Maaike Turnhout (holland), Silvia Martínez, Regie Fernández (portugál), Susana Fraile, Verónica Verdú, Isabel Ortuno, Oana Soit (román), Alicia Morante, Sandra Gisbert.