Vágólapra másolva!
Drámai mérkőzésen jutott a legjobb nyolc közé a férfikézilabda-Bajnokok Ligájában a Fotex KC Veszprém, miután összesítésben egyetlen góllal jobbnak bizonyult a világsztárokkal teletűzdelt FC Barcelonánál.

Férfi BL, nyolcaddöntő, visszavágó:
Fotex KC Veszprém - FC Barcelona (spanyol) 31-26 (16-14)
gól:
Dzomba 10, Lazarov, Pásztor 6-6, Buday 4, Goluza, Perez 2-2, Zsigmond 1, illetve Fernandez 7, Romero 4, Nagy, Ortega 3-3, Skrbic, Solberg, Hernandez, O,Callaghan 2-2, Scsepkin 1
Továbbjutott: a Veszprém, 60-59-es összesítéssel.

Az egy héttel ezelőtti 33-29-es idegenbeli vereséget követően ezúttal szenzációs hangulatot varázsolt a csarnokba a teltháznyi közönség. A sérüléséből felépült Perez - akár csak a múltkor - a cserepadon kezdett.

A hazai gólokra eleinte rendre érkezett válasz, majd 5-4 után Sterbik kivédte Fernandez büntetőjét, így lépéselőnybe került a Fotex. Igaz nem sokáig, mert a rivális kapus, Ohlander is sziporkázott. Nagy kiállítása alatt sem sikerült elhúzni, ezért aztán érkezett Perez, Sterbik viszont combsérülést szenvedett, és le kellett cserélni. Fordított a Barcelona (17. perc: 7-8), aztán Dzomba triplájával megint változott a helyzet (11-9).

Lendületbe jött a magyar bajnok, és Pásztor szerencsés találata után, 12-9-nél időt kértek a katalánok. Dobtak két gyors gólt, majd a veszprémi tréner próbálta rendezni a sorokat - sikerrel: a 27. percben ledolgozta összetettbeli hátrányát a Fotex (15-11). A Barcelona azonban nem tört meg, és újból nyílttá vált a csata.

A második félidő elején sok volt hiba, azonban nem csak a világsztárok, hanem a bírók is bizonytalankodtak. A 36. percben a "védőtorony", kétméteres Scsepkin begyűjtötte harmadik kiállítását, s vele együtt a piros lapot. Állandósult a hazaiak 2-3 gólos előnye, ez azonban még nem ért továbbjutást. A 45. percben a 22-18-as állás viszont már igen, Nagy azonban pillanatok alatt szépített.

A Barcelona szívósan küzdött, és őrizte soványka összetettbeli előnyét. Minden egyes támadásnak jelentősége volt, mert érződött, hajszálon múlik majd a negyeddöntőbe kerülés.

Az 50. percben két kivédekezett spanyol támadást követő lefordulás azt eredményezte, hogy ismét négygólos lett a különbség (25-21). Szinte extázisba kerültek a hazai játékosok és drukkerek, s a vendégek 26-21-nél időt kértek. Az időközben Fazekas helyére visszatérő Sterbik jelezte: nagyon fáj a lába, és nem vállalja a folytatást.

Nagyon izgalmas volt a hajrá. Hol egyik, hol másik gárda érezhette magát "nyeregben", megnyugodni így nem lehetett. Két perccel a lefújás előtt, 29-25-nél Csoknyait kiállították, vagyis emberhátrányban kellett befejezni az öldöklő küzdelmet.

Perez fontos gólt lőtt az utolsó percben, majd Fazekas védett ziccert, de Romero nem hibázott (30-26). Volt hátra 16 másodperc, jöhetett a Veszprém, s az egészpályás letámadásban néhány passz után Lazarov lövése a hálóban kötött ki, s ezzel eldőlt a parádés, sokáig emlékezetes mérkőzés.

A két sztáralakulat kiélezett párharca méltó volt a legrangosabb európai kupasorozathoz. A remekül harcoló Fotex úgy került tovább, hogy két meghatározó játékosa, Perez és Sterbik nem volt százszázalékos állapotban. A siker mindenképpen a csapat érdeme.

A másik magyar BL-résztvevő, a Pick Szeged vasárnap a címvédő francia Montpellier otthonában lép pályára, s 29-22-es előnnyel várja a csatát.

További eredmények:
TBV Lemgo (német) - Prule 67 Ljubljana (szlovén) 32-27 (15-15)
továbbjutott:
Lemgo 60-55-ös összesítéssel

Magdeburg (német) - Skjern Handball (dán) 34-24 (18-11)
tj:
Magdeburg 59-54-es összesítéssel

A negyeddöntő sorsolását hétfőn rendezik Bécsben.