Vágólapra másolva!
A horvátországi világbajnoki szereplés következtében megnőtt az érdeklődés Pálinger Katalin után. A Dunaferr válogatott kézilabdakapusát dániai hírek szerint Siti Eszter jelenlegi klubja, az FCK szemelte ki magának. Dániában közben nagy a csalódottság a 13. helyezés miatt, Jan Pytlick kapitány úgy véli, a sikeres olimpiai szereplés érdekében egykori klasszisoknak (Astrup, Kjergaard, Camilla Andersen) kellene visszatérniük a válogatottba.

Már a nyáron, a Dunaferr Slagelse elleni EHF-kupa-döntője után komoly dániai ajánlatot kapott Pálinger Katalin, a Dunaferr nőikézilabda-csapatának hálóőre, ám a válogatott klasszis maradt Dunaújvárosban. A horvátországi világbajnokságon azonban jócskán megemelkedett az ázsiója, a torna egyik legjobb kapusaként ugyanis ismét reflektorfénybe került.

A dán lapok egyszerűen csak úgy értékelték, a "D csoport legjobb hálóőre", míg a helyi EkstraBladet és a tv2 szenzációs hírt közölt. A pletykák szerint Pálingert kiszemelte ugyanis az FCK Haandball, az a gárda, amely nagy tervekkel vágott neki az idénynek, s többek között szerződtette Siti Esztert is.

Információink szerint a klub nincs megelégedve a Christina Pedersen, Carina K. Friis, Ester Skibelund kapustrióval, így került a képbe Pálinger, aki ráadásul a dánok elleni vb-csoportmeccsen parádésan védett. A hírek szerint a klub 80 ezer eurót fizetne érte, hogy jövőre a csapatban tudhassa őt.

A dán válogatottnál közben kisebb fejetlenség tapasztalható, Jan Pytlick kapitány ugyanis a gyászos vb-szereplés után úgy nyilatkozott, nincs esély az olimpiai elsőség megvédésére, ha nem térnek vissza klasszisaik az együttesbe. A szakember főleg három kimagasló tudású játékosra tartana igényt, ám Heidi Astrup (Aalborg), Tonje Kjaergaard (Ikast/Bording) és Camilla Andersen (Slagelse) sem szeretné meggondolni magát

"Nem tudom megérteni, miért kerül elő ez a téma újra. Én befejeztem a válogatott szereplést, nem szerencsés ezt feszegetni éppen a világbajnokság után" - mondta Astrup a BT című lapnak nyilatkozva

"Minden attól függ, mikor kér meg a kapitány. Ha most, akkor a válaszom: nem. Ha vár áprilisig, lehet, nem utasítom el. Három éve visszavonultam a válogatottságtól, már nem akarok hosszú felkészülésekben részt venni, de minden hidat nem égetnék fel magam mögött" - nyilatkozott sejtelmesen Camilla Andersen, aki a vb előtt egyszer már elutasította Pytlick felkérését.

A Nemzetközi Kézilabda Szövetség egyébként elkészítette a világbajnokság alsóházának tabelláját, amelynek "élén", azaz a 13. helyen Dánia végzett.

A világbajnokság 13-24. helyének sorrendje:
13. Dánia, 14. Horvátország, 15. Csehország, 16. Japán, 17. Angola, 18. Tunézia, 19. Kína, 20. Brazília, 21. Elefántcsontpart, 22. Argentína, 23. Ausztrália, 24. Uruguay.