Vágólapra másolva!

Erotikus naptárt készítettek a rostocki kézisek

Bár a sportélettől nem áll távol a hasonló kezdeményezés, a német kézilabdasportban mégis egyedülálló vállalkozásba fogtak a rostocki kézis hölgyek, s a 2004-es évre erotikus fotóikkal illusztrált naptárt hoztak forgalomba. Dániában közben számba vették a külföldieket, s kiderült, az élvonalban 17 ország 64 légiósa szerepel.

A másodosztályban hét forduló után csupán az Oldenburg együttese előzi meg a PSV Rostock nőikézilabda-csapatát, szépségben viszont biztosan felveszi a versenyt akár az élvonallal is az együttes. A gárda ezt bizonyítani is szerette volna, így egyedülálló módon "Kézilabda-csábítás" mottóval naptárt készítettek, s a tizenkét hónapot a gárda tizenhat tagjának erotikus fotója díszíti.

"Azt szerettük volna, ha csapatunk nagyobb nyilvánosságot kap, s szurkolóink megláthatják, azok a játékosok, akik olyan remekül kézilabdáznak, nőként is megállják helyüket" - magyarázta Jens Gienapp szakosztályvezető.

A naptár egyébként kétféle változatban került forgalomba: az alap 15 euróba kerül, míg a dedikáltért ennek dupláját kell fizetni.