Vágólapra másolva!
Miután két héttel a horvátországi nőikézilabda-világbajnokság kezdete előtt nem számíthat Lotte Kiaerskou és Mette Vestergaard játékára, s Christina Roslyng Hansen, Josephine Touray, valamint Kristine Andersen szereplése is kérdéses, Jan Pytlick kapitány felkérte Camilla Andersent, hogy három év után térjen vissza a válogatottba. Ám a Slagelse csillaga nemet mondott.

Továbbra is nagy gondban van Jan Pytlick a dán nőikézilabda-válogatott szövetségi kapitánya. A horvátországi világbajnokság kezdete előtt két héttel kulcsjátékosai közül egyre többen jelentik be, nem tudnak a válogatott rendelkezésére állni.

Lotte Kiaerskou kéztörése miatt nem öltheti magára a nemzeti mezt, a Viborg játékmesterének jobb kezén ráadásul elmozdult a gipsz, így újabb műtétre kerül majd sor, hogy a törött csontot rögzíteni tudják.

Nem teljesen egészséges Christina Roslyng Hansen sem, aki pedig a felkészülés során remekelt, meggyőzve Pytlicket arról, hogy jó formában van. Ám a Kolding szélsője a Fox Team Nord elleni találkozó előtti bemelegítésen bokasérülést szenvedett, mindössze tízpercet tudott vállalni a mérkőzésen. "Hétfőn azonnal a válogatott fizioterapeutájához, Gorm Rasmussenhez mentem, most az a célunk, hogy minél gyorsabban rendbe hozzuk a lábam" - nyilatkozta a dán TV2-nek Hansen.

Az Ikast és az FCK bajnokin találkozott vasárnap, a sérültek közül mind Josephine Touray, mind Mette Vestergaard pályára lépett Ám amíg a hazaiak klasszisa kilenc góljával döntő szerepet játszott az Ikast 34-23-as sikerében, addig a koppenhágai csapatkapitány hiába dobott hat gólt, úgy nyilatkozott, térde még nem tökéletes, így nem vállalja a vb-szereplést.

Miután Kristine Andersen sem teljesen egészséges, a szakvezetés váratlan húzással egy másik Andersenhez, Camillához fordult. A Slagelse csillaga három éve, az olimpiai aranyérem megszerzése után vonult vissza a válogatottságtól, s hiába játszik hétről hétre jó formában, visszautasította a felkérést. "Nem akartam közönyösen viselkedni, amikor felhívott a kapitány, de reálisan felmértem a szituációt, s úgy ítéltem meg, kilenc nap alatt nem tudnék csodát tenni. Így köszönettel, de visszautasítottam az ajánlatot" - nyilatkozta Camilla.