Vágólapra másolva!
Nagy meglepetésre nem a Koreai Köztársaság, hanem Kína nőikézilabda-válogatottja nyerte a jövő évi athéni olimpia ázsiai selejtezőjét. A férfiaknál javítottak a koreaiak, s Japánt megelőzve jutottak ki az ötkarikás játékokra.

Nagy meglepetésre egyenes ágon Kína nőikézilabda-csapata kvalifikálta magát a jövő augusztusi, athéni olimpiára, miután az ázsiai selejtező utolsó fordulójában 21-21-es döntetlent ért el a nagy esélyes Koreai Köztársaság legjobbjaival szemben, s jobb gólkülönbséggel az első helyen végzett. A koreai együttes most már csak a december 2-14. közötti horvátországi világbajnokságon juthatnak indulási joghoz, ahhoz a legjobb öt között kell végezniük. Kína egyébként a vb-n azonos csoportban szerepel az ötkarikás kvalifikációért harcoló magyar válogatottal.

A férfiaknál a Koreai Köztársaság válogatottja nyerte a jövő évi athéni olimpia ázsiai selejtezőjét, miután a Bundesligában, pontosabban a Gummersbachban játszó Hjung Sin Jun vezetésével 22-22-es döntetlent harcolt ki Japán ellen, s ezúttal a gólkülönbség a koreaiak mellett szólt.

Afrikában is véget ért a selejtező: a nők közül Angola, a férfiaktól Egyiptom vehet részt az athéni játékokon, miután veretlenül vívták meg a kvalifikációt. A hölgyek csatájában Angola 32-26-ra és 23-20-ra verte a magyarokkal egy vb-csoportban lévő Elefántcsontpartot, míg a férfiak viadalában Egyiptom egy góllal győzött Algéria (28-27) és kettővel Tunézia ellen (31-29).

Az eddigi olimpiai kvótások
nők (10 csapat lehet ott Athénban): Görögország (rendező), Brazília (pánamerikai bajnok), Dánia (Európa-bajnok), Kína (Ázsia-bajnok), Angola (Afrika-bajnok), a fennmaradó öt helyet a decemberi horvátországi vb-n lehet megszerezni.

férfiak (12 csapat): Görögország (rendező), Brazília (pánamerikai bajnok), Egyiptom (Afrika-bajnok), Horvátország (vb-1.), Németország (vb-2.), Franciaország (vb-3.), Spanyolország (vb-4.), Oroszország (vb-5.), MAGYARORSZÁG (vb-6.), Izland (vb-7.), Koreai Köztársaság (Ázsia-bajnok), valamint a 2004. január 22.-február 1. közötti szlovéniai Európa-bajnokságnak az a legjobb csapata, amely az idei vb-n nem szerzett kvótát.