Vágólapra másolva!
Elkészült a WNBA-válogatott összeállítása az oroszországi Szamará- ban október 14. és 19. között sorra kerülő első nőikosárlabda klub-világbajnokságra.

A címvédő Los Angeles Sparks edzője, Michael Cooper által irányított együttesben főleg első- és másodéves fiatalok kaptak helyet, az All Star-résztvevők közül Marie Ferdinand, Nikki Teasley, Adrian Williams és (az idei Év újonca) Cherly Ford lép majd pályára.

A viadalon Európát az Euroliga-győztes Jekatyerinburg, a nemzetközi sorozatban második, francia Valenciennes és az Európa Kupában legutóbb bronzérmes házigazdák képviselik.

Az amerikai keret:
Coretta Brown, Kara Lawson, K.B. Sharp, Nikki Teasley, Marie Ferdinand, Cheryl Ford, LaToya Thomas, Adrian Williams, Ruth Riley, Michelle Snow.

A beosztás
A csoport: WNBA-válogatott, UMMC Jekatyerinburg (Euroliga-győztes és orosz bajnok), Sao Paulo Futebal Clube (dél-amerikai és brazil bajnok), a Koreai Köztársaság bajnoka

B csoport: Canberra Capitals (ausztrál bajnok), ANSO Volgaburmas Szamara (Európa Kupa-bronzérmes, orosz bajnoki ezüstérmes), US Valenciennes Olympic (Euroliga-második és francia bajnok), Mambas de Mozambique (afrikai ezüstérmes és mozambiki bajnok).

Női Világkupa Szamarában/sport/csapat/kosarlabda/20030715friss.html?pIdx=3