Vágólapra másolva!
A csáktornyai vb-csoportmérkőzések után Rijekában játszhatja középdöntő-mérkőzéseit a magyar nőikézilabda-válogatott, amelynek mérkőzéseire egyelőre még nem lehet jegyet kapni. A horvátországi világbajnokság december 2-án kezdődik.

Ugyan a horvát szervezők július végére ígértek döntést, még mindig bizonytalan, melyik négy városban rendezik majd a 16. nőikézilabda-világbajnokság csoportmérkőzéseit. Az eredeti tervek szerint a négy helyszín Split, Koprivnica, Cakovec és Karlovac lett volna, majd Koprivnica helyett Zágráb lett a beugró. A jelenlegi helyzet szerint azonban a B csoport (amelyben Oroszország, Csehország, Ausztria, Korea, Angola és Uruguay kapott helyet) gárdái az Isztriai-félsziget nyugati részén fekvő Porecben lépnek majd pályára.

A magyar nőikézilabda-válogatott a D csoport tagjaként Cakovecen (Csáktornyán) meccsel Dánia, Szlovénia, Németország, Kína és Elefántcsontpart legjobbjaival, ha innen továbbjut, akkor a középdöntő során Rijekában lép majd pályára. A helyosztókat a fővárosban, Zágrában rendezik.

A magyar szurkolókat érintheti a vb jegyárainak kérdése, nos, a szervezők még nem kezdték meg ezek árusítását. Információnk szerint ráadásul az árak nem lesznek egységesek, ezt a várostól és a csarnok befogadóképességétől teszik függővé.

Az ellenfelek felkészüléséről vajmi keveset tudni, az biztos, hogy a két legnagyobb rivális, Dánia és Németország pillanatnyi formájáról az október 24-26-a között Dániában rendezendő e-boks Challenge-kupán lehet információkat szerezni. Jó hír a skandinávok háza tájáról, hogy Line Daugaard sérülése mégsem olyan súlyos, mint ahogy azt korábban tudni vélték az orvosok, így az Ikast klasszisa kihagyja ugyan a dán bajnokság nyitányát, ám októberre már hadra fogható lesz.