Vágólapra másolva!
Európai szinten majdhogynem egyedülálló kapusduóval vég neki a 2003/2004-es idénynek a szlovén Krim Ljubljana nőikézilabda-csapata. A Bajnokok Ligája címvédője a román Luminita Dinu mellé szerződtette ugyanis a norvég Cecilie Legangert is.

Eddig sem lehetett gyenge a Krim Ljubljana nőikézilabda-csapata, amely a hazai bajnokság mellett megnyerte a Bajnokok Ligáját is, a döntőben a spanyol Valenciát legyőzve. A szlovén gárda kapuját a román Luminita Dinu (lánykori nevén Hutupan) őrizte, a válogatott hálóőr arról is nevezetes, hogy tavaly még a macedón Szopjével ért a csúcsra a BL-ben, idén pedig "anyaegyesületével", a Ljubljanával.

Dinu jövőre komoly vetélytársat kap a norvég Cecilie Leganger személyében. A világklasszis kapus legutóbb a norvég Tertnes csapatában védett - már amikor nem volt sérült. A világbajnok játékost (akit 2001-ben a világ legjobb kézisének választottak) sokáig csábította a Slagelse trénere, Anja Andersen is, végül azért választotta Szlovéniáét, hogy új kihívás elé nézzen, s új nyelvet tanuljon.

A magyarok által is rettegett kapus augusztusban éppen Budapesten mutatkozhat be új csapatában, a Ljubljana ugyanis az osztrák Hypo és a spanyol Ferrobus Mislata mellett résztvevője lesz a Herz-FTC hagyományos Herz-kupájának, amelyet augusztus 15-17-e között bonyolítanak le a Kőbányai úti csarnokban.

Ljubljanába került a BL-trófea/sport/csapat/kezilabda/20030517elveszitette.html?pIdx=1