Vágólapra másolva!
Pár nappal korábban még úgy tűnt, újabb három esztendőre elkötelezi magát a Posillipo együtteséhez Kásás Tamás, a magyar vízilabda-válogatott olimpiai bajnok játékosa. A pénteki szerződés aláírást megelőzően azonban történt valami: a csapat edzője azt kérte az elnöktől, inkább külföldi centerre lenne szükség, Kásásra viszont nem tart igényt.

Nápolyban megszégyenítő módon bántak el Kásás Tamással, a magyar vízilabda-válogatott klasszis játékosával. A Posillipo Napoliban szereplő olimpiai bajnok klasszis ugyanis csütörtökön megegyezett a klub vezetőivel, s a megállapodás értelmében pénteken írta volna alá az újabb, három évre szóló kontraktust.

Ám pénteken a Napoli edzője, Piero Fiorentino találkozott az elnökkel, s arra kérte, Kásás Tamás helyett inkább egy külföldi centert vegyen a csapat számára. A Waterpolo-world.com úgy tudja, a magyar játékost máris megkörnyékezte az RN Carisa Savona együttese, amelynek szakvezetője, Claudio Mistrangelo nagyon szereti a magyarokat. A csapatnak idén már eddig is három magyar játékosa volt Märtz Tamás, Varga Zsolt és Monostori Attila személyében. A Waterpolo-highlights.com úgy tudja, nemcsak Kásás távozik az együttesből, de a másik magyar, Steinmetz Barnabás, sőt az egykori román játékos, Bogdan Rath is.

A hírek szerint Kásás után a legintenzívebb magyar érdeklődő a Vasas-Plaket, ahol az egyik lehetséges edzőjelölt éppen Tamás édesapja, Zoltán, aki jelenleg a görög Olympiakosz trénere. (További jelöltként még az Ausztráliában dolgozó Görgényi István és az FTC trénere, Gyöngyösi András neve is felmerült.)

"A történtek után biztosan nem maradok itt. Bár délelőtt már hívtak Savonából, és az ottani főnök az általam bedobott nem kis összegre azonnal igent mondott, holott annyiról volt szó, amennyit Reccóban keresnek a sztárok. Majd meglátjuk. Persze, most már az is elképzelhető, hogy hazamegyek. Ha csak megközelítőleg olyan ajánlatot kapok otthonról, mint a savonai, szerintem jövőre Magyarországon játszom" - nyilatkozta a Kásás Tamás a Vizipolo.hu szaklapnak.