Vágólapra másolva!
A Pamesa Valencia férfikosárlabda-csapata nyerte az ULEB-kupát, az Euroliga utáni második legrangosabb európai klubsorozatot. A spanyolok az első meccsen, Szlovéniában 12 ponttal győztek, most hazai pályán újabb - kétpontos - sikerrel biztosították be fennállásuk első európai kupadiadalát. A vendégeknél Báder Márton, a magyar válogatott center-bedobója a kezdőötös tagjaként hét pontot szerzett.

Pamesa Valencia (spanyol) - Krka Novo Mesto (szlovén) 78-76
Pamesa:
Tomasevic 28, Oberto 13, Paraiso 6, Luengo 5, Rodilla 2. Csere: Kammerichs 9, Robles 8, Hopkins 4, Montecchia 3, Cardinal, Garcia
Krka: Arnold 20, Duscak 11, Maravic 8, Capin 7, Báder 7. Csere: Gnjidic 11, Paravinja 6, Drobnjak 6, Mathis, Ivaskovic, Mucic, Balazic

A találkozó legjobbjának, a döntő MVP-jének Dejan Tomasevicet, a Pamesa szerb világbajnok centerét választották meg. A 30 éves, 208 centis kosaras 24 pontjából 14-et a negyedik negyedben szerzett.

A Pamesa 1999-ben és 2002-ben bejutott már a Saporta-kupa döntőjébe, de ott előbb a Benetton Trevisótól, majd tavaly a Montepaschi Sienától (mindkettő olasz) vereséget szenvedett.

Ch. Gáll András