Vágólapra másolva!
Zsúfolt hetek előtt áll a Dunaferr női kézilabdacsapata: az EHF-kupa döntőben, valamint a Magyar Kupa és a NB I hajrájában érdekelt az elkövetkező időszakban. A bajnoki cím megszerzése szinte biztos (csak 2 pontot kell szerezni a hátralévő öt fordulóban), a két kupaküzdelemben pedig teljessé lehet tenni a sikert. A csapat jövő évi kerete is kialakulóban van, ami biztos, hárman távoznak a csapattól.

Perjámosi Sándor, a Dunaferr SE elnöke a csütörtöki budapesti sajtótájékoztatón kijelentette: a női kézilabdázók annak ellenére tudtak komoly sikereket elérni ebben a szezonban, hogy az anyacég ismert nehézségei miatt sokan féltették őket.

"A jövőre gondolva új szponzori kört sikerült bevonni az AstraZeneca és az Egyesült Vegyiművek Rt. jóvoltából, így lehetővé vált, hogy megtarthassuk értékeinket, meghatározó játékosainkat" - tette hozzá.

A lejárt szerződésűek közül Bohus, Pálffy és Nagy két, Pálinger és Pigniczki egy évre írt alá, ráadásul a 2000-ben a világ legjobbjának választott Radulovics is bekapcsolódik a szülés után a munkába. A Kiss Szilárd és Mátéfi Eszter edzőpáros 2006-ig kötelezte el magát. Távozik Szrnka (Frankfurt), Borók és Sávolt, ők ketten valószínűleg befejezik pályafutásukat.

A női együttes jótékonysági feladatokat is vállal: a Magyar Rákellenes Liga szervezésében június 19-én 16.30-kor a Parlament férfi válogatottjával játszik bemutató mérkőzést a budapesti Kossuth téren. A résztvevők az emlőrák elleni küzdelemre szeretnék irányítani a figyelmet.

A sajtótájékoztató a csapatkapitány Bohus nemes felajánlásával ért véget: a játékosok egymillió forintot ajánlottak fel a Svábhegyi Állami Gyermekgyógyintézet javára, elsősorban asztmás gyerekek kezelésének segítésére.