Vágólapra másolva!
A férfikosárlabda-NB I szombati játéknapján a Zalaegerszeg az Albacomp (81-67), a Szeged a Dombóvár (90-86), az Atomerőmű a Szolnok (89-77), a Körmend pedig a Szombathely (72-63) ellen nyert hazai környezetben. A Debrecen és a Kaposvár idegenben diadalmaskodott: előbbi a Kecskemét (95-105), utóbbi a Sopron (52-72) otthonában.

Férfikosárlabda-NB I:
Zalahús-ZTE KK - Albacomp 81-67 (24-11, 22-20, 20-19, 15-17)
Zalaegerszeg, 1400 néző
vezette: Váradi, Páli dr.
Zalaegerszeg: NISAVIC 15, Bencze T. 6/6, KÁMÁN 19/9, McCLENDON 30, Ceranic 9. Csere: Csaplár-Nagy, Gáspár 2. Edző: Nikola Lazic.
Albacomp: Theisz 7/3, Lukjanec 7, Moseley 12/6, Bencze Z. 7, Lapov 11. Csere: Boros 2, GÓBI 16, Matus 3/3, Halm 2. Edző: Sterbenz László
Az eredmény alakulása: 5. p.: (16-7), 14. p.: (33-19), 26. p.: (61-46), 34. p.: (66-54).

A jelek szerint nem múlt el nyom nélkül a fehérvári vezetők fejében a Körmend elleni fájdalmas vereség, amikor több mint húsz pont előnyt "adtak le" Lapovék. Csak azért, hogy még jobban megnehezítsék Sterbenz László dolgát az egyébként sem könnyű feladat előtt, ultimátumot intéztek a szakvezetőnek: most vagy soha! Vagyis, ha kikapnak Egerszegen is, akkor a szakvezetőt menesztik.

Az már sokkal inkább kiszámíthatóbb volt, hogy közel sem lesz tele a csarnok, lévén a televízió ebben az évben először tisztelte meg a zalai megyeszékhelyet, no meg a labdarúgó-válogatott is Eb-selejtezőre készülődött. Egerszegi villámrajttal indult a meccs, a fehérváriak gondolatban talán még a buszon ültek. Kámán kapta el a fonalat, az első tizenhat hazai pontból tizenegyet jegyzett a válogatott bedobó. Bencze is megosztotta a védők figyelmét gyorsan berámolt két hármasával.

Az Albacomp kísérletei nem igazán sikerültek, Moseley is csak a "birkózással" volt elfoglalva. Ceranic és Lapov úgy döntött, hogy ma nem igazán foglalkoznak a kosárszerzéssel, döntsék el a meccset a többiek. Közben tíz, majd a nagyszünetre tizenöt pontra hízott a ZTE előnye, mert volt ritmusa a játékuknak, rengeteg lepattanót szedtek, és viszonylag jó százalékkal dobtak mezőnyből.

A harmadik negyedben mindent megpróbált a vendégek trénere, rotációs elven forgatta a cseréket, időt kért, de csak nem akart megindulni a szekerük. Góbi védekezésbeli hiányosságait támadásban pótolta, és kezdett magára találni Lapov is, ám ez csak arra volt jó, hogy tapadjanak a Nisavic vezényelte zalaiakra, már amennyire tizennégy-tizenhat pontos hátrányt tapadásnak lehet nevezni.

A férfi NB I állása/sport/csapat/kosarlabda/20030309aferfikosarlabdanb.htmlKosárlabdahttp://forum.origo.hu/forum?act=show&fid=28842Tippelj!http://www.tippelj.hu

A kis emberek rossz formában voltak: Theisz, Lukjanec, valamint Boros játéka is komoly fejtörést okozott az ekkor már vesztét érző mesternek. McClendon támadó lepattanóban és ziccerezésben oktatta a fehérváriakat, azaz egykori csapattársait. A vége örömjátékot hozott a házigazdáknak, Nikola Lazic is hátradőlhetett, legénysége hozta az újabb hazai győzelmet.

Nikola Lazic (Zalaegerszeg): "Úgy érzem, hogy megérdemelten nyertünk most is, végig vezettünk, köszönhetően kitűnő védekezésünknek. Mindennél beszédesebb, hogy hatvanhét pontot kaptunk az Albacomptól. A végére egy picit kiengedtünk, de a győzelem nem forgott veszélyben. Köszönöm a fiúk mai játékát, és a közönség szimpátiáját! Nem szeretnénk számolgatni továbbra sem, megyünk tovább, de nyilván mi is tisztában vagyunk azzal, hogy jobb hazai pályán kezdeni a rájátszást."

Sterbenz László (Albacomp): "Megérdemelt a Zalaegerszeg sikere, jobban játszottak. Mi küzdöttünk, vagy inkább küszködtünk, de a nagy tét még a szokásosnál is több hibát eredményezett. Megköszöntem a fiúknak az együtt töltött időt és az áldozatos munkát. Egész szezonban vezettük a tabellát, az utóbbi meccsen botlottunk, úgy látszik, ez megbocsáthatatlan."

Zsámár Roland