Vágólapra másolva!
A hét közepére ígért választ Stanislav Peharec doktor, aki Pulában jelenleg is gyógykezeli a Fotex-Veszprém kézilabdakapusának, Sterbik Árpádnak térdét. A kérdés ugyanis még mindig nyitott: ha a klasszis hálóőr nem tudja vállalni a BL-elődöntőt, akkor a klubnak sürgősen kapust kell igazolni. A posztra két név kering a veszprémi megyeszékhelyen: az orosz Lavrové és a horvát Basicé.
A hét végén vizsgálják Katzirz doppingügyét
A Nemzetközi Kézilabda Szövetség (IHF) március 22-23-i, bázeli kongresszusán vizsgálja meg a portugáliai férfikézilabda-világbajnokság két doppingesetét, s hoz ítéletet. A január végi, február eleji eseményen az egyiptomi Gohar Nabil mellett a magyar Katzirz Dávid is fennakadt a rostán, mindkettejük szervezetében tiltott szereket analizált a lisszaboni laboratórium.


Veszprémi információink szerint két név merült fel Sterbik pótlására. Az egyik az a Mirko Basic, aki 1984-ben olimpiai bajnok, 1986-ban pedig világbajnok volt a jugoszláv válogatottal, a ’90-es évek végén pedig még abban a horvát Badel 1862 Zagrebben védett, ahol a Fotex jelenlegi trénere, Zdravko Zovko volt a tréner. Basic jelenleg a bajnok RK Zagreb kapusedzője.

Kis kézilabda vb-történelem/sport/csapat/kezilabda/20030108kiskezilabda.htmlKézilabdahttp://forum.origo.hu/forum?act=show&fid=24100

A másik jelölt az orosz Andrej Lavrov lehetne, aki több mint háromszázszor szerepelt hazája válogatottjában, s 41 éves kora ellenére még mindig az első számú kapusnak számít. Lavrov jelenleg a német TuS Lübeck gárdájában szerepel, s mivel az együttes nem érdekelt a nemzetközi kupákban, elviekben nincs akadálya annak, hogy a Fotexet erősítse. A dolog érdekessége, hogy Lavrov - Basiccsal együtt - szintén a Badel hálóját őrizte, s együtt játszott a Joviccsal és Dzombával is a jelenlegi veszprémi klasszisok közül.