Vágólapra másolva!
Érdekes hír jelent meg az egyik legismertebb sportmenedzseléssel és marketinggel foglalkozó cég, az Edge Sports International honlapján, miszerint a nyári, 2003-as NBA-drafton Bencze Zoltán, az Albacomp fiatal centere személyében magyar érdekeltség is lehet.

A hírt az egyik ismert európai kosárlabda-honlap, az Eurobasket.com is megerősítette, így lehet, a sportág történetében először magyar kosárlabdázó is részt vehet az NBA draftján. Már amennyiben ezt Bencze Zoltán, az Albacomp férfikosárlabda-csapatának fiatal centere is úgy gondolja.

Az 1981. július 14-én született, 109 kg testsúlyú, 212 cm magas játékos 1999-ben mutatkozott be az Albacomp felnőtt csapatában, 2000-ben tagja volt a Magyar Kupa-győztes, bajnoki aranyérmet nyerő gárdának. A szaklap szerint magasabb és atlétikusabb, mint Dávid Kornél, erőcsatárként és centerként egyaránt bevethető, s érdeklődik az NBA-lehetőség iránt. A játékos jelenleg 11,6-os pont-, 7,8-as lepattanó-átlaggal büszkélkedhet az idei bajnokságban.

Magyar kosárlabdahttp://forum.origo.hu/forum?act=show&fid=28842

Az Edge Sports International szerint Bencze mellett még a török Efes Pilsen 204 centis játékosa, Valentin Pastal kerülhet oda a draftra. A menedzsercég védencei között olyan ismert kosarasok találhatók, mint a Phoenix Sunsban, a Los Angeles Lakersben, a Dallas Mavericksben és a Detroit Pistonsban is megfordult, jelenleg a Hapoel Tel-Avivban pattogtató Cedric Ceballos, a Toronto Raptorsban szereplő Rafer Alston, vagy a francia Le Havre-ban játszó Jaquay Walls.