Vágólapra másolva!
Nagy csatában a címvédő Fotex 31-28-ra legyőzte a vendéglátó Dunaferrt a férfikézilabda-NB I szerdai rangadóján. A Veszprém elleni rangadóra készülő Pick Szeged otthon 38-22-re verte a Pécset.

Férfikézilabda-NB I:
Dunaferr - Fotex KC Veszprém 28-31 (11-12)

Remekül kezdtek a vendégek, a nyolcadik percben már 4-0-ra vezettek. Később is lendületben maradt a címvédő, a védekezése szinte kifogástalan volt és 7-2-re elhúzott. Ezt követően felváltva estek a gólok, vagyis a múlt héten a Szeged ellen sikerrel küzdő Dunaferr nem tudta csökkenteni korán összeszedett hátrányát.

A férfikézilabda-NB I állása/sport/csapat/kezilabda/20030220aferfikezilabdanb.htmlA kézilabda népszerűsége Magyarországon?http://forum.origo.hu/forum/forum?act=show&fid=24100

Időkérést követően egy csapásra jobbak lettek a hazaiak, feljavult a védőfal munkája - ezzel párhuzamosan a kapus teljesítménye is -, felzárkózott a Dunaferr. A huszonhetedik percben már csak egy gól volt a Veszprém előnye (10-9), amely a szünetig meg is maradt.

A második játékrészben fej fej mellett haladt a két gárda, azonban a dunaújvárosiak nem tudták átvenni a lélektanilag fontos vezetést, noha a sok csatát megélt Kuzmicsovot váltó fiatal Császár jól irányított. A hajrában aztán a rutin kerekedett felül és a Veszprém, ha nehezen is, de roppant fontos két bajnoki ponttal lett gazdagabb.

(MTI)