Vágólapra másolva!
Kedden este Miskolcon játszották le a nőikosárlabda-Magyar Kupa negyeddöntői közül az utolsó összecsapást, amelyen a házigazda DKSK a Szeviép-Szeged csapatát fogadta. A piros-fehérek megnyugtató előnyt szereztek a visszavágóra.

Nőikosárlabda-Magyar Kupa, negyeddöntő, 1. mérkőzés:
DKSK - Szeviép-Szeged 87-75 (29-15, 22-24, 11-23, 25-13)
Miskolc, Városi Sportcsarnok, 800 néző, v: Görgényi, Benczúr
DKSK: Szemerédi (9), Hadzovics (14), Brosovszky (20/9), Gaither (21), Burse (16). Csere: Csávás (-), Balogh G. (-), Szlimák (7/3). Edző: Milen Vukicevic
Szeviép-Szeged: Mandache (23/9), Lódi (6), Varda (6), Mészáros (17/12), Bulatova (12). Csere: Roczkov (4), Fűrész (7/3), Jex (-). Edző: Újhelyi Gábor
az eredmény alakulása: 3. perc: 2-6, 4. perc: 8-8, 9. perc: 27-11, 14. perc: 37-20, 19. perc: 45-37, 24. perc: 54-45, 29. perc: 62-60, 34. perc: 66-68, 37. perc: 78-68.
kipontozódott: Szemerédi a 35. percben, illetve Varda a 39. percben

A két együttes a bajnokságban eddig kétszer találkozott egymással, s a Tisza-partiaknak ezidáig még nem termett babér. Miskolcon ugyanis 16, hazai környezetben pedig 3 pontos vereséget szenvedtek Milen Vukicevic együttesétől. Éppen ezért érthető, ha a kupában szerettek volna revansot venni és megszakítani rossz sorozatukat.

Magyar kosárlabdahttp://forum.origo.hu/forum?act=show&fid=28842

A találkozó kis késéssel kezdődött, ugyanis a szegediek a jelentős hóakadályok miatt éppen csak beestek a miskolci sportcsarnokba, szinte bemelegíteni sem nagyon volt idejük... Hullámzó játék alakult ki, a hazaiak feltűnően sok labdát adtak el, ugyanakkor feltűnő volt Gaither jó és eredményes játéka. A másik oldalon különösen Mandache és Mészáros tartotta a lelket a Tisza-partiakban, akik fokozatosan lábra kaptak. Ez különösen a harmadik negyedben volt szembetűnő, amikor is Mészáros három triplát is elsüllyesztett a diósgyőriek kosarában. A Szeged ekkor hatalmas iramot diktált, játékosai szinte minden helyzetből pontosan céloztak és teljesen kiegyenlítetté tették a játékot.

A diósgyőriek csak a befejező játékrészben kaptak észbe és döbbentek rá, hogy baj is származhat a könnyelműségből, ezért aztán alaposan beleerősítettek. Ekkor Brosovszky emelkedett ki a csapatból, hasznos triplákkal segítette a piros-fehéreket. A negyedik negyedben sziporkázott a DKSK, s tisztes előnyt kovácsolt magának a vasárnapi, szegedi visszavágóra. A diósgyőriek jó eséllyel pályázhatnak a legjobb négy közé kerülésre.

Milen Vukicevic: "Sajnos, meglehetősen hullámzó teljesítményt nyújtott csapatom, s ennek nem találom a magyarázatát. Annak viszont örülök, hogy végül minden jóra fordult, s bízom abban, hogy bekerülünk a legjobb négy közé."

Újhelyi Gábor: "A negyedik negyedig esélyünk volt a találkozó megnyerésére. Az utolsó tíz percben aztán a nagy tét bénítólag hatott, s megremegett a lányok keze. A párharc azonban nincs lefutva, Szegeden mindent elkövetünk annak érdekében, hogy a magunk jabára billentsük az eredményt."

Doros László