Vágólapra másolva!
Már csak egyetlen mérkőzése van hátra a magyar nőikézilabda-válogatottnak a dániai Európa-bajnokságon: adott a lehetőség, hogy a vb-bronzérmes jugoszlávok elleni vasárnapi győzelemmel teljesítse a csapat az eredeti célkitűzést, s megszerezze az ötödik helyet.

Mocsai Lajos szövetségi kapitány elismerte, hogy a norvégok és az oroszok jobbak voltak, megérdemelten jutottak a négy közé a középdöntőből, megelőzve az ő együttesét. "A jelentősen átalakított csapatom most ennyire képes. A fiatalok sajnos még nem tudnak hatvan percen át kiemelkedőt nyújtani, de már megvillantották oroszlánkörmeiket" - mondta.

A címvédés lehetőségétől megfosztott csapat pénteken Farumból visszabuszozott Aarhusba, ahol korábban a csoporttalálkozókat rendezték. Mivel van két nap pihenő, a sérültek időt nyertek. A németek ellen agyrázkódást szenvedett Németh Helga egy kicsit jobban érzi magát, s van minimális esély rá, hogy pályára léphet a záró napon. A bokáját fájlaló, és amúgy roppant fáradt Farkas Ágnes biztos, hogy vállalja a játékot.

Szó se róla, szükség is lesz a szereplésére. A két csapat legutóbbi, november 23-ai, párizsi összecsapásán ugyanis tizennégyszer volt eredményes. A magyarok akkor 17-12-es félidő után végül 33-29-re diadalmaskodtak. Az örökmérleg viszont éppen ötvenszázalékos: 73 mérkőzésből 31-31 a győzelem, illetve a vereség, a döntetlenek száma 11, a gólkülönbség 1141-1132.

Amit az Eb-ről tudni kell/sport/csapat/kezilabda/20021203amit.htmlAz Eb menetrendje/sport/csapat/kezilabda/20021111akezieb.htmlKézilabdahttp://forum.origo.hu/forum?act=show&fid=24100

Érdemes "olimpiai szemüveggel" is nézni az eredményeket. Athénban tíz női csapat szerepel és a házigazdák már biztos résztvevők. A jövő évi horvátországi világbajnokság első öt helyezettje automatikus induló, valamint a mostani Eb-ről az az együttes, amelyik a legjobb pozícióban zár, és a vb-ről esetleg nem jut tovább.

A magyarok kétféleképpen szerezhetnek ötkarikás kvótát: ha a vb-n az első ötben végeznek, vagy a mostani Eb-n előtte zárók jövőre is kivétel nélkül az öt között lesznek.