Vágólapra másolva!
A televíziós közvetítések miatt megcserélték a magyar nőikézilabda-válogatott mérkőzését, így Mocsai Lajos tanítványai az előzetesen megadott 18.30-as kezdés helyett fél kilenckor lépnek pályára a Farum Arenában a világbajnok Oroszország ellen.

Pincési László helyszíni jelentése Farumból

Hétfőn reggel kilenckor indult, s háromórás buszozás után érkezett meg Farumba a magyar nőikézilabda-válogatott, amely a táv egy szakaszán, Odense előtt és után megcsodálhatta a dán hídépítészet remekeit, amelyekkel, gyakorlatilag összefüggő szárazfölddé varázsolták a sok szigetből álló országot. A hírek szerint a hosszú utazás nemcsak a játékosokat merítette ki, de a sofőröket is, mert megérkezve Farumba nehezen találták meg a csarnokot, noha az a Hillerod felé vezető 16-os számú autópálya farumi lejárójától mindössze ötszáz méterre található. Ha valamiben jók a dánok, akkor azt feltétlenül el kell mondani: a fontosabb objektumokat akkora táblákkal jelzik, hogy eltévedni gyakorlatilag lehetetlenség.

A csapat hétfő este edzett, kellett is az "akklimatizáció", ugyanis a szervezők megváltoztatták a programot, s a magyar csapat az előzetes tervekkel ellentétben nem fél hétkor, hanem fél kilenckor kezdi meg mérkőzését. Erre persze a televíziósok miatt volt szükség: a dán csatorna ebben az időpontban sugározza a Dánia-Románia összecsapást, s hogy a skandinávok ne maradjanak le a norvég mérkőzésről sem, azt hozták előre fél hétre. A legutóbbi két világversenyt nézve felemás mérlegünk az oroszokkal szemben, hiszen 2000-ben, a romániai Eb-n úgy nyert a csapat simán, 26-19-re, hogy már biztos továbbjutóként nem szerepeltette legjobbjait. A tavalyi vb negyeddöntőjében azonban éppen az oroszok állították meg a mieinket, azaz ha másért nem, ezért kell visszavágni. No meg azért is, mert győzelmünkkel már elődöntősök lennénk.

Kedden a világbajnok oroszokkal meccselünk/sport/csapat/kezilabda/20021208keziseink.htmlCsoportelsők lettek az Eb-n Farkasék/sport/csapat/kezilabda/20021208csoportelsok.htmlA kézi-Eb menetrendje/sport/csapat/kezilabda/20021111akezieb.htmlKézilabda Magyarországonhttp://forum.origo.hu/forum/forum?act=show&fid=24100

Az összmérleget tekintve nagy az orosz fölény, eddigi 14 meccsünkből hétszer Trefilov mester tanítványai nyertek, s csupán négy sikert regisztrálhattak a magyarok neve mellett. Legutóbb a kijevi Turcsin-kupán mérkőzött meg egymással a két együttes, s november 28-án 27-26-os orosz siker született.

Az oroszok a csoportmérkőzéseket tekintve nincsenek világverő formában, de a női mezőnyt ismerve, előfordulhat, hogy bármikor képesek legyőzni bárkit. Az oroszok számára létkérdés a győzelem, különben elbúcsúzhatnak érmes álmaiktól. A szakemberek szerint nagyon hiányzik a tavalyi világbajnokság kulcsembere és nehéztüzére, Anna Karejeva, emiatt nagyon nagy a felelősség az Irina Poltorackaja, Liudmila Bodnyeva kettősön. A norvégok nem is titkolták, azzal nyertek az oroszok ellen, hogy a két ászt kikapcsolták a játékból.

Az [origo] olvasóinak eddigi véleménye szerint egyébként Mocsai Lajos együttese dobogós helyezés kiharcolásával kijut a világbajnokságra, legalábbis erre a lehetőségre érkezett a legtöbb voks szavazásunkon. Több mint hétszázan úgy vélekednek, hogy válogatottunk újra megnyeri az Eb-t, azok száma, akik tisztes helytállás remélnek, ötszáz körüli. A pesszimisták szerencsére nagyon kevesen voltak, így alig néhányan kattintottak csak arra az eshetőségre, hogy csapatunk leszerepel Dániában.

A mai program

Farum:
16.30: Németország - Szlovénia
18.30: Norvégia - Csehország
20.30: Magyarország - Oroszország

Aarhus:
16.30: Ausztria - Ukrajna
18.30: Jugoszlávia - Franciaország
20.30: Dánia - Románia

A középdöntők állása

I. csoport
1. Jugoszlávia (62-48) 4 pont
2. Dánia (47-40) 4
3. Franciaország (41-41) 2
4. Románia (52-53) 2
5. Ukrajna (44-51) 0
6. Ausztria (44-57) 0

II. csoport
1. Norvégia (50-36) 4 pont
2. Magyarország (64-54) 4
3. Csehország (51-53) 2
4. Oroszország (43-46) 2
5. Szlovénia (48-56) 0
6. Németország (40-51) 0