Vágólapra másolva!
Mocsai Lajos, a magyar nőikézilabda-válogatott szövetségi kapitánya kijelölte bő, húszfős keretét a december 6. és 15. között sorra kerülő Európa-bajnokságra. Dániába összesen 16 játékos utazik majd.

Gondot okozhat a szakvezetőnek, hogy Gunnar Prokop, a Hypo Niederösterreich menedzsere nem engedi el idejében Balogh Beatrixot, pedig a kikérőt jókor megkapta. A magyar szövetség megtette a szükséges intézkedéseket, jelezte az EHF-nek az esetet.

Kézilabdahttp://forum.origo.hu/forum?act=show&fid=24100

A keret hétfőn találkozik Tatán, majd csütörtökön Székesfehérvárott (kezdés 18 ó), pénteken Győrben (18), szombaton (16) Móron is megmérkőzik Horvátországgal. Az együttes november 18-án utazik Franciaországba, és másnap Bayonne-ban, 20-án pedig Bordeaux-ban találkozik a házigazdák legjobbjaival. Ezután következik a párizsi négyes torna: 22-én Spanyolország (18), 23-án Jugoszlávia (15), 24-én pedig Franciaország (17) az ellenfél.

Egynapi itthon tartózkodást követően Kijev lesz az Eb előtti mérkőzéssorozat újabb állomása, az itt sorra kerülő Turcsin-kupának még nincs pontosított programja. A címvédő Mocsai-csapat december 5-én repül Aarhusba, az Eb csoportmérkőzéseinek színhelyére.

A keret:
kapusok: Pálinger (Dunaferr), Sugár (FTC)
mezőnyjátékosok: Ferling, Pigniczki, Szrnka (Dunaferr), Mehlmann, Görbicz, Lovász, Kindl, Vérten (Győr), Németh, Tóth M., Kulcsár (Cornexi), Kirsner, Tóth T., Pádár I., Farkas, Siti E. (FTC), Asztalos (Hódmezővásárhely), Balogh B. (Hypo Niederösterreich)