Vágólapra másolva!
Rózsás Gábor helyett a zalai kosárlabda büszkesége, a hetvenhétszeres válogatott Bodrogi Csaba lett a ZTE KK Rt. új ügyvezetője. Horváth Béla elnök elmondta, hogy a népszerű "Bocitól" sokat várnak, neve jól cseng a szponzorok és a szurkolók fülében, ami az új image kialakításában sokat segíthet.

A sajtótájékoztatón bemutatták az új szerzeményeket is. Zoran Nisavic, a 32 éves irányító a jugoszláv Crvena zvezdától jött, és előre borítékolható, hogy jobb teljesítményre lesz képes, mint Mavrenski. Chad McLendon és Dragan Ceranic neve jól cseng a magyar kosaras berkekben. Az amerikai kiscsatár játszott Körmenden és az Albacompban, Fehérvárról például bajnoki arannyal távozott, míg a jugoszláv center remek szezont töltött el két éve Egerszegen. Ő egyébként az euroligás podgoricai Buducnosttól jött vissza.

A klub egyéves szerződést kötött a légiósokkal, csakúgy, mint a sok év után hazatérő, saját nevelésű Polster Péterrel. Bencze Tamás, aki szintén egerszegi nevelésű, hosszabb kaposvári kitérő után jött a zalai megyeszékhelyre. Vele két évre állapodtak meg.

Nikola Lazic szakvezetővel újabb egy plusz egy éves szerződést kötöttek. A tréner megfogalmazta az együttes fő célját: vissza kell csalogatni a drukkereket, hiszen Zalaegerszegen jó kosárlabdához szoktak a nézők, amiben nem volt részük az elmúlt években.

Kosárlabdahttp://forum.origo.hu/forum?act=show&fid=28842

A csapat célja az 1-6. hely valamelyikének megszerzése, titkon szeretnének a négy közé jutni. Ha a Nisavic, Bencze, Kámán, McLendon, Ceranic várható kezdőötöshöz hozzávesszük a cseréket (Polster, Csaplár-Nagy E., Mészáros R., Gáspár, Szájer, Nagy Zs., Képli) is, akkor talán reálisnak mondhatóak a tervek.

Zsámár Roland