Vágólapra másolva!
Pénteken Nottinghamben kezdődik a jégkorong-Euroliga, amelyen a magyar válogatott története során először indul. Mivel a négyállomásos viadalon kizárólag erős csapatok szerepelnek, az remekül szolgálja a felkészülést az áprilisi budapesti divízió I-es világbajnokságra.

Fotó: MTIJan Jasko szövetségi kapitány nem is titkolta: nagyon örül annak, hogy együttese részt vesz a sorozaton.

Angliában a házigazda mellett a Salt Lake City-i olimpián a svédeket kiejtő s végül a negyedik helyen záró Fehéroroszország, valamint a szintén A csoportos Szlovénia lesz az ellenfél.

Az Euroliga mezőnyét novemberben Magyarország, decemberben Ukrajna, februárban Fehéroroszország látja vendégül.

A Nottinghambe utazó keret tagja többek között a kanadai klubjához csak szeptember 10-én visszatérő Szuper Levente, valamint a szlovákiai Sille Tamás, akinek honosítása folyamatban van.

A keret:
kapusok: Szuper, Budai
hátvédek: Tőkési, Sille, Horváth, Tokaji, Svaszmek, Kangyal, Vas, Szélig
csatárok: Palkovics, Ocskay, Kovács, Simon, Majoross, Ladányi, Fodor, Dobos, Kaszala, Gröschl, Erdősi, Orsó

Egész Szlovákia a győztes hokisokat ünnepli/sport/csapat/20020512egesz.htmlSzlovákia világbajnok!http://forum.origo.hu/forum/forum?act=show&fid=39829

Az április 15. és 21. között sorra kerülő vb-vel kapcsolatos hír, hogy a Budapest Sportcsarnok építése a tervezett ütemben halad, és januártól már "próbajég" üzemel a létesítményben. Amikor hokit fogad a BS, akkor 8450 néző fér el a lelátón.

A magyar válogatott először Hollandiával, majd - sorrendben - Romániával, Kazahsztánnal, Litvániával és végül Lengyelországgal találkozik. Csak az első helyezett jut majd fel az elit kategóriába. A hazaiak legutóbb, áprilisban csak az utolsó fordulóban kaptak ki, s így a dánok kerültek az A csoportba.