Vágólapra másolva!
A Nemzetközi Jégkorong Szövetség versenybizottsága azt javasolja, hogy a jövőben is 16 csapat vegyen részt a világbajnokságon, az Ázsiának járó automatikus helyet azonban szüntessék meg.

A testület helsinki tanácskozásán több szabálymódosító ötlet is felvetődött, a végleges döntés a jövő évi kongresszuson születhet meg.

A tervek szerint a vb-rendező országok legfeljebb két városban bonyolíthatják le a mérkőzéseket, s az is feltétel lesz, hogy a helyszínek - ellentétben az idei svédországi és a tavalyi németországi tornával - ne legyenek túl messze egymástól.

A Nemzetközi Szövetség honlapjahttp://www.iihf.com/

A találkozókra vonatkozó változtatások egyik legfontosabb pontja az lehet, hogy az eddig szokásos 10 helyett 20 percig tartana majd a negyed-, illetve elődöntők hosszabbítása, feltéve ha addig nem születik meg az "aranygól".

A javaslat szerint a 2005-ös ausztriai vb-től kezdődően a mérkőzésekre legfeljebb 18 mezőnyjátékos és két kapus nevezhető (ellentétben a mostani 20 plusz kettes szabállyal), a csoportmérkőzések után pedig az eddig megszokott öt helyett csak két hokissal lehetne bővíteni a keretet.