Vágólapra másolva!
Végveszélybe került a Soproni Postás nőikosárlabda-csapata. Az előző szezonban a bajnokság harmadik helyén végzett, a Ronchetti-kupában a legjobb négy közé jutott gárda eladó, és ha két héten belül nem lesz tulajdonosa, akkor megszűnhet a sikeres csapat.

Németh Emil, a klub ügyvezető elnöke szomorú hangon számolt be a kétségbeejtő helyzetről. "Tavaly nyáron, amikor a sporttörvény értelmében az NB I-es kluboknak gazdasági társasággá kellett alakulniuk, létrehoztuk a Postás Sport Kft.-t, amelynek többségi tulajdonosa a Magyar Posta Rt., kisebbségi tulajdonosa pedig a Soproni Postás Sportkör lett. A pénteken kapott hivatalos tájékoztatás szerint a Magyar Posta Rt. vezetése a cég gazdasági helyzetére való tekintettel a továbbiakban nem tudja támogatni a versenysportot. Ez a nőikosárlabda-csapat esetében annyit jelent, hogy a Posta, azaz a többségi tulajdonos tulajdonrészének megvételét felajánlotta a kisebbségi tulajdonosnak."

Gyakorlatilag tehát a sportkör vezetőségének az eddigi főszponzor, a Magyar Posta Rt. támogatása nélkül kellene megteremtenie azokat a feltételeket, hogy a csapat elérje a szezonra kitűzött célt, azaz, hogy mind a hazai, mind a nemzetközi porondon eredményes legyen. A játékosállomány ehhez adott, ám jelen helyzetben erősen kérdéses, hogy a kosárlabdázókkal kötött szerződéseket tudja-e teljesíteni a vezetőség.

Kosárlabdahttp://forum.origo.hu/forum?act=show&fid=42415

Ahhoz, hogy olyan támogatóra vagy tulajdonosra leljenek a Postás vezetői, akik garantálni tudják a nemzetközi szinten potenciálisan erős játékosállománnyal rendelkező együttes működéséhez szükséges anyagiakat, augusztus 26-ig van lehetőségük. Addig - ígérte Németh Emil - minden követ megmozgatnak a Postás életben tartása érdekében, ám ha nem sikerül, be kell jelenteni a csapat megszűnését.

Botár László