Vágólapra másolva!
A vízilabda Világliga hat mérkőzésből álló budapesti sorozatának nyitányán is magabiztosan őrizte meg veretlenségét a magyar válogatott: egy héten belül már harmadszor nyert egyik legnagyobb riválisa, Horvátország ellen.

Világliga, B csoport, 5. forduló:
Magyarország - Horvátország 16-10 (3-2, 3-3, 7-2, 3-3)
Hajós Alfréd uszoda, 1500 néző, vezette: Timoc (román), Korzyna (lengyel)
Magyarország: Szécsi - Steinmetz B. 1., Fodor, Kásás 4, Kiss G. 4, Molnár 2, Benedek 3, csere: Vári 1, Székely, Madaras, Bárány, Biros 1
a horvát góldobók: Frankovic 3, Milakovic 2, Vranjes, Komadina, Kunac, Hinic, Zubcic 1-1
emberelőny: 11/5, illetve 5/0
négyméteres: 2/2, illetve 0

Melyik a legjobb vízilabdacsapathttp://forum.origo.hu/forum/forumServlet?act=show&fid=28512

Túlzás lenne azt állítani, hogy a harmadik játékrésztől eltekintve túlságosan gyakran forrt volna a víz a margitszigeti medencében. Az első két, valamint az utolsó 9 percben kiegyenlített erők küzdöttek egymással, felváltva estek a gólok és - meglehet: a nagy meleg miatt - csak közepes volt az iram és a színvonal is.

Egyértelműen felüdülést jelentett a mérkőzés harmadik periódusa, amikor legszebb napjaira emlékeztetően szárnyalt a magyar csapat, és szebbnél szebb találatokkal húzott el: a 3. perc elején még csak 7-6-os volt a hazai előny, majd 6 perc alatt 6 gólt lőtt Kemény Dénes legénysége, és ezzel eldöntötte a mérkőzés, s a 3 pont sorsát.

A magyar kapuban Szécsi egyetlen megingástól eltekintve kimagaslóan védett, a támadók közül Kásás, a nagy kedvvel játszó Kiss G. és a 30. születésnapját ünneplő Benedek egymást múlta felül. A csoport másik találkozójának eredményétől függetlenül a százszázalékos, 15 pontos magyar csapat biztosan vezet, a horvátok változatlanul csak üldözik a továbbjutást jelentő első két helyen állókat.

A második magyar-horvát összecsapásra vasárnap 16 órakor kerül sor a Hajós Alfréd uszodában.