Vágólapra másolva!
Pénteken megkezdődnek az elődöntők a nőikosárlabda-bajnokságban. A GYSEV-Ringa az Atomerőmű Szekszárd csapatával játszik a döntőbe jutásért, a címvédő PVSK pedig a Soproni Postással mérkőzik.

Az alapszakaszt az élen záró GYSEV-Ringa a szezon meglepetéscsapatát, a Szekszárd együttesét fogadja. Farkas Sándor együttese két magabiztos győzelemmel jutott túl a Szeged csapatán.

- Mi várható a szekszárdiak ellen? - kérdeztük a szakembert.
- A szekszárdiak a Magyar Kupában és a bajnokságban is bejutottak a legjobb négy közé. Szereplésüket kifejezetten bravúrosnak ítélem meg. Sokkal nehezebb dolgunk lesz ellenük, mint volt a Szegeddel szemben. Különösen idegenben várható nagy csata, mivel feltehetően a Szekszárdhoz közel eső Pécsről várhatóan sok szurkoló megy át buzdítani a riválisunkat. Nagyon örülök annak, hogy a közelmúltban az osztrák bajnok Klosterneuburgtól igazolt Bíró Eszter kifejezetten jó teljesítményt nyújtott a szegediek ellen, kezd beilleszkedni a csapatba. Tiszteljük és elismerjük a szekszárdiak idei eredményeit, de mi mindenképp szeretnénk a lehető leghamarabb túljutni rajtuk és biztosítani a helyünket a bajnoki döntőben, mert ott nagyon fittnek, frissnek kell lenni.

A bajnoki alapszakaszban és a Magyar Kupában is elég súlyos, 30 pont körüli vereséget szenvedett Pécsett a Soproni Postás együttese. Meszlényi Róbert csapata bár remekül szerepelve a négy közé jutott a Ronchetti-kupában, a bajnoki címvédő és kupagyőztes pécsiek ellen - finoman fogalmazva - nem számítanak esélyesnek.

- Pécsett két nagy vereségbe szaladt bele a szezon korábbi részében csapatával...
- Amikor a lányok beléptek a pécsi csarnokba, valahogy elszállt minden bátorságuk. Nagyon bízom benne, hogy ez most nem így lesz. A pécsiek az esélyesek, éppen ezért mi mindenféle lelki teher nélkül, bátran, felszabadultan játszva megszoríthatjuk a pécsieket. Mivel mind a Magyar Kupában, mind a bajnokságban itthon sikerült nyernünk a Pécs ellen, most, a rájátszásban sem szeretnénk alább adni.

Botár László

Ajánlat:

Bosnyák sztárral erősít a GYSEV

Korábban:

Fórum:

Magyar kosárlabda