Vágólapra másolva!
A GYSEV-Ringa is bejutott a nőikosárlabda-bajnokság legjobb négy csapata közé, miután a negyeddöntő második mérkőzésén is magabiztos, 79-45-ös győzelmet aratott idegenben a Szeged ellen.

Nőikosárlabda-rájátszás, második mérkőzés:
Szeviép-Szeged - GYSEV-Ringa 45-79 (10-20, 11-25, 14-17, 10-17)
Szeged, 100 néző
vezette: Földvári, Hegedűs.
Szeged: Madaras, Pungor 4, Donkó 7/3, VARDA 15, Mirkov 4. Csere: SZOPKÓ 15/3, Jex. Edző: Antal András.
GYSEV: Bevilaqua 3, Zirkova 16/3, BALOGH 22/6, Seres 4, Kovacsova 8. Csere: BÍRÓ 14, Dénes 8/6, Török 4, Tordasi, Varga. Edző: Farkas Sándor.
Eredmény alakulása: 5. perc: 8-8, 7. perc: 10-13, 13. perc 10-28, 23. perc: 25-50, 29.perc: 35-60.

A Szeged számára csak a tisztes helytállás és a minél kisebb arányú vereség lehetett a cél a listavezető ellen. Feledtetni szerették volna lelkes szurkolóikkal a nmegalázó soproni zakót. Öt percig ez kiválóan sikerült, hisz eldöntetlen volt az állás, bár az előrevetítette a vereség árnyékát, hogy a hazaiaktól csak a jugoszláv center, Daniela Varda tudott kosarat dobni az első negyedben. A vendégek, bár nem voltak frissek, hisz a meccs napján utaztak Soprontól-Szegedig, komolyan vették a találkozót, amit mi sem bizonyít jobban, hogy a soproni szupersztár, Balogh Judit harminc percet játszott.

A szegediek a harmadik negyedben kimondottan jól játszottak, így bár a nagy különbségű vereséget nem tudták elkerülni, szépen búcsúztak a bajnokságtól. A két győzelemig tartó találkozót a GYSEV Ringa nyerte 2-0-ra.

Antal András (Szeged): "Úgy érzem, a mai meccset komolyan vették a lányok, nem úgy, mint a sopronit. Így szépen búcsúzhattunk az idénytől, amihez gratulálok a mieinknek. Sok sikert a Sopronnak a továbbiakhoz."

Farkas Sándor (GYSEV): "Gratulálok a Szegednek az első A csoportos évéhez, szép teljesítmény a nyolcba jutásuk. Mi pedig megyünk tovább a következő feladatok felé. Kicsit fásultak voltunk, de nagyon messze van Szeged."

Barok István

Korábban:

Fórum:

Magyar kosárlabda