Vágólapra másolva!
Senkit sem lepett meg Glen Sather lépése: a New York Rangers hokicsapatának klubigazgatója hétfőn kirúgta Ron Low-t, a playoffból kiesett gárda edzőjét. Low korábban ritkán tapasztalt mélységbe kormányozta a nagy múltú, 1994-ben Stanley-kupát nyert együttest kétéves "országlása" alatt. A Rangers most már ötödik éve maradt le a rájátszásról.

Annak ellenére, hogy a csapat éves bértömege mintegy 70 millió dollár, és hét olyan játékos szerepel a gárdában, akik ott voltak a Salt Lake City-i téli olimpián (Richter, Leetch, Lindros, Fleury, Poti, Malahov, Pavel Bure), a liga egyik leginkább sztárokkal teletűzdelt alakulata megint leszerepelt. A csapat mérlege 36 győzelem, 38 vereség, 4 döntetlen és 3 hosszabbításos vereség volt, így a 11. helyen végzett a Keleti főcsoportban.

Sather felajánlotta Low-nak, hogy fenntart számára egy helyet a csapatnál arra az esetre, ha hirtelen nem kapna edzői állást.

A Rangers december elején még vezette a Keleti főcsoportot, s még január 5-én is az Atlanti csoport éllovasa volt. Ám december 31. és február 6. között három győzelem mellett tizenegy sima és egy hosszabbításos vereség csúszott be, s ezzel elúszott a szezon.

A Dallas Stars csapatát 1999-ben Stanley-kupa győzelemre vezető Ken Hitchcock számít a legfőbb esélyesnek Low helyére. A Stars januárban rúgta ki Hitchcockot, amiért a csapat nem került be a rájátszásba. (Bár akkor ez még nem volt biztos...)

Ch. Gáll András

Korábban:

Indul az NHL-playoff

Fórum:

NHL, de főleg Capitals